Haven Rattekaai in Rilland

Middenhof 3
4411RW Rilland (gemeente Reimerswaal)

(1 recensie)

Beschrijving van Haven Rattekaai

Inleiding Lanbouwhaventje genaamd Rattekaai, tevens tijhaven, aangelegd na de bedijking van de Eerste Bathpolder in 1856. Gelegen aan het noordelijke uiteinde van de Separatiedijk tussen de Eerste Bathpolder en de Tweede Bathpolder (1862 bedijkt). Omschrijving Havenkom met havenplateau gelegen aan de oostkant van het uiteinde van de Separatiedijk, onder meer voorzien van bestrating met klinkers en een gedeelte met natuurstenen. De dijkglooiing is in 1911 versterkt met een betonglooiing volgens het systeem "De Muralt". Het havenhoofd is tevens voorzien van betonmuurtjes, eveneens volgens het systeem "De Muralt". Aan het havenplateau bevindt zich een houten steigertje en in de havenkom meerdere houten meerpalen. Waardering Haventje van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en zeldzaamheidswaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

Haven Rattekaai
2
Recensie door: ()
Het blauw-witte schildje in de luchtfoto/kaart staat een paar kilometer te ver naar het oosten. De Rattekaai bevindt zich direct ten WNW van het kassencomplex dat op de luchtfoto te zien is.