Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee arbeiderswoningen in Kruiningen

Woonhuis

Sint Pieterspolder 2
4416RJ Kruiningen (gemeente Reimerswaal)
Zeeland

Bouwjaar: 1901


Beschrijving van Twee arbeiderswoningen

Omschrijving Twee aaneen gebouwde arbeiderswoningen, opgetrokken uit baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak. Rechthoekige plattegrond met aan de achterzijde twee kleine uitbouwtjes. De voorgevel (langsgevel) is gepleisterd. Ieder woninkje is voorzien van twee vernieuwde kozijnen en een houten deur. De kopgevels bevatten een venster op de verdieping. De achtergevel is onder meer voorzien van houten T-vensters en twee uitbouwtjes met houten deur (vml. toiletten). Het zadeldak is gedekt met gesmoorde pannen en voorzien van overstekken. Waardering Dubbele arbeiderswoning van cultuurhistorische waarde en van ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511378
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee arbeiderswoningen in Kruiningen

Schuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Dwarsdeelschuur, op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen; één ko..

Wagenschuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Wagenschuur op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit zwart geteerde gepotdekselde houten delen, één bouwlaag hoog met ee..

Paardenstal

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Paardenstal annex graanopslag op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten de..

Varkenshok

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Varkenshok op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit baksteen en één bouwlaag hoog met zadeldak. De langsgev..

Landbouwhaven

Sint Pieterspolder 4
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Inleiding Landbouwhaventje, aangelegd na de bedijking van de Sint Pieterspolder in 1878, gelegen aan de Oosterschelde. Omschrijving Buite..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee arbeiderswoningen in Kruiningen