Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Varkenshok in Kruiningen

Boerderij

Sint Pieterspolder 1
4416RJ Kruiningen (gemeente Reimerswaal)
Zeeland

Bouwjaar: 1901


Beschrijving van Varkenshok

Omschrijving Varkenshok op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit baksteen en één bouwlaag hoog met zadeldak. De langsgevel aan de zijde van de dwarsdeelschuur bevat onder meer drie deurtjes. De noordoostelijke kopgevel is voorzien van houten beschot in de top en van een houten deur. De zuidoostelijke langsgevel is gedeeltelijk voorzien van houten beschot en bevat tevens een deur en twee raampjes. Het zuidwestelijke kopgeveltje bevat een klein raampje. Het zadeldak is gedekt met gesmoorde pannen en voorzien van overstekken. Waardering Varkenshok van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde, ensemblewaarde en gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511377
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Varkenshok in Kruiningen

Schuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Dwarsdeelschuur, op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen; één ko..

Wagenschuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Wagenschuur op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit zwart geteerde gepotdekselde houten delen, één bouwlaag hoog met ee..

Paardenstal

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Paardenstal annex graanopslag op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten de..

Twee arbeiderswoningen

Sint Pieterspolder 2
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Twee aaneen gebouwde arbeiderswoningen, opgetrokken uit baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak. Rechthoekige plattegrond m..

Landbouwhaven

Sint Pieterspolder 4
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Inleiding Landbouwhaventje, aangelegd na de bedijking van de Sint Pieterspolder in 1878, gelegen aan de Oosterschelde. Omschrijving Buite..

Kaart & Routeplanner

Route naar Varkenshok in Kruiningen