Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Paardenstal in Kruiningen

Boerderij

Sint Pieterspolder 1
4416RJ Kruiningen (gemeente Reimerswaal)
Zeeland

Bouwjaar: 1901


Beschrijving van Paardenstal

Omschrijving Paardenstal annex graanopslag op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen, één bouwlaag hoog met een zadeldak. Alle randen van de gevelopeningen en de hoeken zijn wit geschilderd. De zuidwestelijke kopgevel is opgetrokken uit rode baksteen en op de begane grond voorzien van twee stalen raampjes en in de top van een dubbel raampje. De zuidoostelijke langsgevel is uiterst rechts voorzien van een houten deur met bovenlicht. De noordoostelijke kopgevel bevat op de begane grond twee stel houten wagendeuren en op de verdieping een goederenluik. De noordwestgevel is eveneens een langsgevel. Het zadeldak is gedekt met rode pannen en voorzien van overstekken en makelaars. In het interieur is op de verdieping onder meer de voormalige functie van graanopslag te herkennen aan de indeling d.m.v. schotten. Waardering Paardenstal annex graanopslag, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde, ensemblewaarde en gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511376
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Paardenstal in Kruiningen

Schuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Dwarsdeelschuur, op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen; één ko..

Wagenschuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Wagenschuur op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit zwart geteerde gepotdekselde houten delen, één bouwlaag hoog met ee..

Varkenshok

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Varkenshok op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit baksteen en één bouwlaag hoog met zadeldak. De langsgev..

Twee arbeiderswoningen

Sint Pieterspolder 2
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Twee aaneen gebouwde arbeiderswoningen, opgetrokken uit baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak. Rechthoekige plattegrond m..

Landbouwhaven

Sint Pieterspolder 4
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Inleiding Landbouwhaventje, aangelegd na de bedijking van de Sint Pieterspolder in 1878, gelegen aan de Oosterschelde. Omschrijving Buite..

Kaart & Routeplanner

Route naar Paardenstal in Kruiningen