Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wagenschuur in Kruiningen

Boerderij

Sint Pieterspolder 1
4416RJ Kruiningen (gemeente Reimerswaal)
Zeeland

Bouwjaar: 1901


Beschrijving van Wagenschuur

Omschrijving Wagenschuur op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit zwart geteerde gepotdekselde houten delen, één bouwlaag hoog met een zadeldak. Alle randen van de gevelopeningen en de hoeken zijn wit geschilderd. De kopgevel aan de straatzijde wordt op de begane grond over de gehele breedte ingenomen door twee stel houten wagendeuren. De noordoostelijke langsgevel is tegen de platte aanbouw van de dwarsdeelschuur gebouwd. De zuidoostelijke kopgevel bevat op de begane grond één stel houten wagendeuren. De zuidwestelijke langsgevel bevat onder meer een klein raampje met verticale roede. Het zadeldak is gedekt met gesmoorde tuile du nordpannen en voorzien van gootlijsten en overstekken op uitgesneden houten klossen en van makelaars. Waardering Wagenschuur van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde, ensemblewaarde en gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511375
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wagenschuur in Kruiningen

Schuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Dwarsdeelschuur, op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen; één ko..

Paardenstal

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Paardenstal annex graanopslag op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten de..

Varkenshok

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Varkenshok op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit baksteen en één bouwlaag hoog met zadeldak. De langsgev..

Twee arbeiderswoningen

Sint Pieterspolder 2
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Twee aaneen gebouwde arbeiderswoningen, opgetrokken uit baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak. Rechthoekige plattegrond m..

Landbouwhaven

Sint Pieterspolder 4
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Inleiding Landbouwhaventje, aangelegd na de bedijking van de Sint Pieterspolder in 1878, gelegen aan de Oosterschelde. Omschrijving Buite..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wagenschuur in Kruiningen