Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Kruiningen

Boerderij

Sint Pieterspolder 1
4416RJ Kruiningen (gemeente Reimerswaal)
Zeeland

Bouwjaar: 1901


Beschrijving van Schuur

Omschrijving Dwarsdeelschuur, op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen; één kopgevel en een gedeelte van de achtergevel in rode baksteen. De schuur is één bouwlaag hoog met een zadeldak. De randen van de gevelopeningen en de hoeken van het pand zijn wit geschilderd. De geheel houten langsgevel aan de straatzijde bevat drie stel zwart geteerde houten mendeuren met klinket en klein venster met roedeverdeling en tussen de twee linker deurstellen drie houten schuifraampjes met houten luiken. De noordoostelijke kopgevel is eveneens van hout en voorzien van een houten deur en enkele vensters met roedeverdeling. Van de zuidoostelijke langsgevel is het rechter deel opgetrokken uit rode baksteen en het overige deel uit hout. De gevel is voorzien van meerdere houten staldeuren, één mendeurstel, twee stel wagendeuren, alle voorzien van bovenlichten met verticale roedeverdeling. Tegen de zuidwestelijke kopgevel staat op de begane grond een aanbouw met plat, terwijl in de top van de gevel het rode metselwerk zichtbaar is. De aanbouw met plat bezit zowel aan de zuidoost- als aan de noordwestzijde een dubbele houten wagendeur en een venster met verticale roedeverdeling. De zuidwestelijke gevel van de aanbouw staat tegen de wagenschuur. Het zadeldak is gedekt met gesmoorde tuile du nordpannen en voorzien van een gootlijst op uitgesneden houten klossen en van makelaars. Het interieur bezit grotendeels de originele indeling. Waardering Dwarsdeelschuur van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde, ensemblewaarde en gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511374
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Kruiningen

Wagenschuur

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Wagenschuur op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit zwart geteerde gepotdekselde houten delen, één bouwlaag hoog met ee..

Paardenstal

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Paardenstal annex graanopslag op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten de..

Varkenshok

Sint Pieterspolder 1
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Varkenshok op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit baksteen en één bouwlaag hoog met zadeldak. De langsgev..

Twee arbeiderswoningen

Sint Pieterspolder 2
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Twee aaneen gebouwde arbeiderswoningen, opgetrokken uit baksteen, één bouwlaag hoog met zadeldak. Rechthoekige plattegrond m..

Landbouwhaven

Sint Pieterspolder 4
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Inleiding Landbouwhaventje, aangelegd na de bedijking van de Sint Pieterspolder in 1878, gelegen aan de Oosterschelde. Omschrijving Buite..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Kruiningen