Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Kruiningen

Kasteel Buitenplaats

Hoofdstraat 20
4416AD Kruiningen (gemeente Reimerswaal)
Zeeland

Bouwjaar: 1898


Beschrijving van Koetshuis

Omschrijving Koetshuis op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak. Het gebouw is opgetrokken uit rode baksteen. De geveltoppen zijn voorzien van houten beschot en overhangende daklijsten, voorzien van een rijk uitgesneden houten schoorconstructie. In de noordelijke topgevel bevindt zich een sobere, dubbele houten deur en in de top een venster. De oostelijke langsgevel is voorzien van twee venstertjes. De zuidelijke topgevel bevat een venster op de begane grond en één in de top. De westelijke langsgevel is voorzien van een houten deur en een klein venster. Van het overkragende zaldeldak is het onderste deel iets opgeknikt. Het is gedekt met gesmoorde kruispannen. Waardering Koetshuis van typologisch en architectuurhistorisch belang en van belang als onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511372
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Kruiningen

Dokterswoning

Hoofdstraat 20
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Omschrijving Dokterswoning op min of meer vierkante plattegrond met diverse uitbouwen, één bouwlaag en een kapverdieping hoog. De woning ..

Nederlands Hervormde kerk

Burg Elenbaasstraat 4
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Ned. Herv. Kerk. Gotisch bouwwerk, pseudo-basilikaal schip uit de tweede helft van de 15e eeuw; westelijk dwarspand uit het begin van de 16e..

Toren Nederlands-hervormde kerk

Burg Elenbaasstraat 6
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Toren Ned. Herv. Kerk. Sobere 14e eeuwse bakstenen toren, onderbouw rechthoekig, spaarzaam van nissen voorzien, daarboven achtkant, aan de v..

De Oude Molen

Slagveldstraat 9
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Korenmolen "De Oude Molen". Achtkante houten bovenkruier zonder stelling. Grondzeiler van het "zeeuwse type", 1801.

Hof Seemaerte

Zanddijk 17
Kruiningen (Gemeente Reimerswaal)
Hof Seemaerte. Vrijstaand huis van gele baksteen onder pannen zadeldak met hoekschoorstenen. Dicht opeen liggende staafankers in langsgevel ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis in Kruiningen