Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Westbeemster

Boerderij

Wormerweg 2
1464NA Westbeemster (gemeente Beemster)
Noord Holland

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Koetshuis

Omschrijving Op rechthoekig grondplan opgetrokken KOETSHUIS, bestaande uit één bouwlaag onder schilddak met zwarte geglazuurde Hollandse pan. Het koetshuis is opgetrokken in gepotdekseld hout op stenen voeting en heeft een aangebouwde stal onder lessenaarsdak met rode Hollandse pan aan de westzijde. Het koetshuis heeft aan de twee lange zijden (N; Z) twee getoogde ijzeren stalvensters. De kopse voorzijde (O) heeft verticaal beschot en in het midden een hoge dubbele opgeklampte deur. Het koetshuis heeft een houten goot op klampen. Waardering Het koetshuis is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511359
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Westbeemster

Stolpboerderij met staartstuk aan de achterzijde

Wormerweg 2
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving Op rechthoekig grondplan gebouwde STOLPBOERDERIJ met staartstuk aan de achterzijde. De achterzijde (O) is gelegen aan de Worme..

O.L.V. van Lourdes School

Jisperweg 52
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving Op L-vormig grondplan opgetrokken KLOOSTER met SCHOOL, waarvan de korte poot van de L het voormalige klooster bevat en de lang..

O.L.V. van Lourdesschool

Jisperweg 52
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving ToegangsBRUG naar het O.L.V.-complex, uitgevoerd in gewapend beton met tongewelf in het midden en aan elke zijde zeven vertica..

Johannes de Doper

Jisperweg 55
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Rooms-katholieke KERK, gewijd aan Johannes de Doper en gebouwd in 1878-1879 naar ontwerp van H. Bijvoets in Neo-gotische trant. ..

Pastorie

Jisperweg 56
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding PASTORIE, gebouwd rond 1880, waarschijnlijk naar ontwerp van H. Bijvoets. De pastorie is door middel van een eenlaags-tusseneind ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis in Westbeemster

Foto's (1)