Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gietijzeren spijlenhek in Noordbeemster

Overig

Noorddijk 23
1463PJ Noordbeemster (gemeente Beemster)
Noord Holland

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van Gietijzeren spijlenhek

Inleiding Uit de tweede helft van de 19de eeuw daterende erfafscheiding bij het polderhuiscomplex, bestaande uit een sierlijk tuinhek. Omschrijving Gedecoreerd gietijzeren SPIJLENHEK bestaande uit pijlers met daartussen spijlen en in het midden twee ingezwenkte draaibare vleugels. De pijlers worden bekroond met een pijnappel, de punten van de spijlen met een lelie. Waardering Het 19de-eeuwse hek is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het polderhuiscomplex van de Beemsterpolder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511356
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gietijzeren spijlenhek in Noordbeemster

Polderhuis

Noorddijk 23
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Voormalig POLDERHUIS, gesitueerd op de kop (Z) van het complex en voorzien van een dakterras vanwaar men onder meer een overzicht..

Gietijzeren steektrap

Noorddijk 23
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Gietijzeren STEEKTRAP over - en deels in - de Noorddijk leidend naar het polderhuis van de Beemsterpolder. De rechte trap ligt in..

Voormalige dienstwoning

Noorddijk 22
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Voormalige DIENSTWONING bij het polderhuis van de Beemsterpolder, gesitueerd tussen het aangebouwde polderhuis ter linkerzijde e..

Houten schuur

Noorddijk 21
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding De 19de-eeuwse houten SCHUUR bij het polderhuis is het meest noordelijke onderdeel van het polderhuiscomplex en heeft de noklijn ..

Forse stolphoeve, fraai gelegen in een bocht van de weg. Hoge, met geglazuurde pannen gedekte kap; boven de symmetrisch ingedeelde voorgevel een houte ..

Beets 86
Beets (Gemeente Zeevang)
Forse stolphoeve, fraai gelegen in een bocht van de weg. Hoge, met geglazuurde pannen gedekte kap; boven de symmetrisch ingedeelde voorgevel..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gietijzeren spijlenhek in Noordbeemster

Foto's (1)