Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Westbeemster

Boerderij

Jisperweg 29
1464NE Westbeemster (gemeente Beemster)
Noord Holland

Bouwjaar: 1875


Beschrijving van Koetshuis

Omschrijving Op rechthoekig grondplan gebouwd KOETSHUIS, bestaande uit één bouwlaag onder overstekend zadeldak met zwarte kruispan en gesneden windveren. Het muurwerk is hoofdzakelijk opgetrokken in rode baksteen met een gecementeerde plint. Gele baksteen is afwisselend ter decoratie toegepast. De symmetrische voorzijde heeft een opgeklampte dubbele deur met drieruits bovenlicht, geflankeerd door een rechthoekig en getoogd venster met liggende vijfruits roedeverdeling. De geveltop heeft een rond vierruits venster. De linkerzijde heeft twee getoogde ijzeren stalvensters. De rechterzijde is blind. De achterzijde heeft een dubbele schuifdeur met getoogd vierruits bovenlicht. Daarboven bevindt zich een opgeklampte dubbele transportdeur met getoogd tweelichts bovenlicht. Waardering Het koetshuis is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde en als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex Boschrijk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511349
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Westbeemster

Boschrijk

Jisperweg 29
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving BOERDERIJ bestaande uit, ten dele onderkelderd, villa-achtig voorhuis met eenvoudige stal tegen de achterzijde. Het voorhuis i..

Toegangshek op boogbrug in rode baksteen met natuursteen waar de brugpijlers zijn ingelaten

Jisperweg 29
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving TOEGANGSHEK op boogbrug in rode baksteen met natuursteen waar de brugpijlers zijn ingelaten. Het ijzeren hekwerk bestaat uit e..

Hovenberg

Jisperweg 19
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Aan oostzijde van de Jisperweg gelegen STOLPBOERDERIJ van het Noordhollandse type, genaamd "Hovenberg" en volgens gevelsteen geb..

't Zaanse Huisje

Oosthuizerweg 25
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Houten huisje met puntgevel. Ingang met bovenlicht en gesneden deur XIXa.

O.L.V. van Lourdes School

Jisperweg 52
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving Op L-vormig grondplan opgetrokken KLOOSTER met SCHOOL, waarvan de korte poot van de L het voormalige klooster bevat en de lang..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)