Meer dan 63.000 rijksmonumenten


IJzeren tuinhek in Westbeemster

Overig

Jisperweg 56
1464NG Westbeemster (gemeente Beemster)
Noord Holland

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van IJzeren tuinhek

Inleiding HEKWERK rond de voortuin en deels rond de pastorie van het religieuze complex Johannes de Doper te Westbeemster, daterend van omstreeks 1880. Omschrijving IJzeren tuinhek, bestaande uit op regelmatige afstand van elkaar geplaatste ronde pijlers met daartussen minder zwaar uitgevoerde hekwerk op gemetselde voeting. Pijlers en spijlen van het hekwerk worden bekroond door decoraties in de vorm van Franse lelies. Waardering Het uit omstreeks 1880 daterende tuinhek is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch functioneel onderdeel van het St Jan de Doper-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511345
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van IJzeren tuinhek in Westbeemster

Pastorie

Jisperweg 56
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding PASTORIE, gebouwd rond 1880, waarschijnlijk naar ontwerp van H. Bijvoets. De pastorie is door middel van een eenlaags-tusseneind ..

Prieel

Jisperweg 56
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding PRIEEL, daterend uit het einde van de 19de eeuw, gelegen in de voortuin van de pastorie. Het prieel is gesitueerd vóór de aansl..

Toegangshek tot de begraafplaats, behorend bij het religieuze complex Johannes de Doper en gelegen op het westelijk deel van het complex

Jisperweg 56
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding TOEGANGSHEK tot de begraafplaats, behorend bij het religieuze complex Johannes de Doper te Westbeemster en gelegen op het westeli..

Johannes de Doper

Jisperweg 55
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Rooms-katholieke KERK, gewijd aan Johannes de Doper en gebouwd in 1878-1879 naar ontwerp van H. Bijvoets in Neo-gotische trant. ..

O.L.V. van Lourdes School

Jisperweg 52
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving Op L-vormig grondplan opgetrokken KLOOSTER met SCHOOL, waarvan de korte poot van de L het voormalige klooster bevat en de lang..

Kaart & Routeplanner

Route naar IJzeren tuinhek in Westbeemster

Foto's (1)