Meer dan 63.000 rijksmonumenten


O.L.V. van Lourdesschool in Westbeemster

Weg En Waterwerk

Jisperweg 52
1464NG Westbeemster (gemeente Beemster)
Noord Holland

Bouwjaar: 1910
Architect: Simon Bernardus van Sante


Beschrijving van O.L.V. van Lourdesschool

Omschrijving ToegangsBRUG naar het O.L.V.-complex, uitgevoerd in gewapend beton met tongewelf in het midden en aan elke zijde zeven verticale pijlers die vanaf de voet van de landhoofden tot op de hoogte van de borstwering zijn opgetrokken. De pijlers hebben met twee horizontale groeven geornamenteerde koppen. De borstwering bestaat uit geometrisch vormgegeven hekwerk in smeedijzer. Het landhoofd aan de zijde van het hoofdgebouw bevat voorbij de boog twee hoger opgetrokken pijlers op schouderstukken; de middelste pijlers boven de boog zijn zwaarder uitgevoerd. Waardering De uit 1910 daterende betonnen toegangsbrug is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het O.L.V. van Lourdes-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511340
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van O.L.V. van Lourdesschool in Westbeemster

O.L.V. van Lourdes School

Jisperweg 52
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving Op L-vormig grondplan opgetrokken KLOOSTER met SCHOOL, waarvan de korte poot van de L het voormalige klooster bevat en de lang..

Johannes de Doper

Jisperweg 55
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Rooms-katholieke KERK, gewijd aan Johannes de Doper en gebouwd in 1878-1879 naar ontwerp van H. Bijvoets in Neo-gotische trant. ..

Pastorie

Jisperweg 56
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding PASTORIE, gebouwd rond 1880, waarschijnlijk naar ontwerp van H. Bijvoets. De pastorie is door middel van een eenlaags-tusseneind ..

Prieel

Jisperweg 56
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding PRIEEL, daterend uit het einde van de 19de eeuw, gelegen in de voortuin van de pastorie. Het prieel is gesitueerd vóór de aansl..

IJzeren tuinhek

Jisperweg 56
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding HEKWERK rond de voortuin en deels rond de pastorie van het religieuze complex Johannes de Doper te Westbeemster, daterend van oms..

Kaart & Routeplanner

Route naar O.L.V. van Lourdesschool in Westbeemster

Foto's (1)