Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Middenbeemster

Gebouw

Middenweg 181
1462HJ Middenbeemster (gemeente Beemster)
Noord Holland

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Koetshuis

Omschrijving Op rechthoekig grondplan gebouwd KOETSHUIS van één bouwlaag onder overstekend zadeldak met zwarte geglazuurde Hollandse pan en gesneden windveren. Het muurwerk is opgetrokken in rode baksteen met een gecementeerde plint. De voorzijde (O) heeft een dubbele inrijdeur en daarboven een groot rond gietijzeren venster. De rechterzijde (N), met schieters van muurankers, heeft een klein rond gietijzeren venster. De linkerzijde (Z) heeft in het midden een opgeklampte deur met getoogd drieruits bovenlicht. Aan weerszijden van de deur bevindt zich een getoogd en liggend zesruits venster in gietijzer. De achterzijde (W) heeft in de geveltop een opgeklampte transportdeur. Daaronder bevinden zich twee kleine ronde vensters in gietijzer. Waardering Het eclectische, uit circa 1880 daterende koetshuis is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het beschreven complex, alsook wegens de karakteristieke bouwhistorische details. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511329
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Middenbeemster

Voormalige pastorie

Middenweg 181
Middenbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving Op rechthoekig grondplan gebouwde VILLA - voormalige pastorie - bestaande uit twee bouwlagen onder schilddak met de noklijn ev..

Ingangspartij op boogbrug

Middenweg 181
Middenbeemster (Gemeente Beemster)
Omschrijving Uit circa 1880 daterende, bij voormalig pastoriecomplex behorende ingezwenkte INGANGSPARTIJ op boogbrug in rode baksteen met n..

Middelwijk

Schoolstraat 9
Middenbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Rond 1880, in sobere eclectische trant, gebouwde VILLA, genaamd "Middelwijck", gesitueerd aan de westzijde van de Middenweg waar..

Gemetselde boogbrug met balustrade, voorzien van ijzeren balusters

Middenweg 183
Middenbeemster (Gemeente Beemster)
Gemetselde boogbrug met balustrade, voorzien van ijzeren balusters, eerste helft 19e eeuw. Gemetselde gebosseerde hekpijlers met natuurstene..

Woonhuis

Middenweg 183
Middenbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Rond 1880 in ambachtelijke-traditionele eclectische trant gebouwd WOONHUIS met bijbehorend TOEGANGSHEK - thans (1995) in gebruik ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis in Middenbeemster

Foto's (1)