Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Vogelenzang: Tuinmuur in Vogelenzang

Tuin Park Landgoed

Vogelenzangseduinweg 3
2114AS Vogelenzang (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Huis te Vogelenzang: Tuinmuur

Omschrijving TUINMUUR. Aan de oost- en noordzijde van de rechthoekige moestuin van Teylingerbosch een 18de-eeuwse rode bakstenen tuinmuur met steunberen. In de moestuin staat een vervallen koude bak en een kweekbak. Aan de buitenzijde van de muur is een langgerekte aanbouw van een deels witgepleisterde bakstenen kippenhok, thans is gebruik als woning, onder een met rode en gesmoorde Oudhollandse pannen gedekt lessenaarsdak. Op de nok een luidbel. Waardering TUINMUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde van het complex; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511319
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Vogelenzang: Tuinmuur in Vogelenzang

Teylingerbosch: hoofdgebouw

Bekslaan 22
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving HOOFDGEBOUW TEYLINGERBOSCH. Ten noordoosten van het Huis te Vogelenzang, gelegen op een omgracht vierkant terrein een blokvor..

Huis te Vogelenzang: Duiker

Bekslaan 22
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving DUIKER. Bij de moestuin gelegen 19de-eeuwse bakstenen duiker onder een natuurstenen afdekplaat. Voor de duiker in het water e..

Teylingerbosch: bijgebouw

Bekslaan 20
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving BIJGEBOUW TEYLINGERBOSCH. Ter zijde van Teylingerbosch een 17de-eeuws witgepleisterd dwarshuis oorspronkelijk een paardenstal..

Huis te Vogelenzang: Dienstwoning

Bekslaan 16
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving DIENSTWONING. Ten noorden van het hoofdgebouw een 19de-eeuwse dubbele dienstwoning gebouwd op rechthoekige grondslag opgetrok..

Huis te Vogelenzang: Stalgebouw

Bekslaan 16A
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving STALGEBOUW. Ten noorden van het hoofdgebouw een stal uit 1852 (zie gedenksteen) gebouwd op rechthoekige grondslag opgetrokken..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Vogelenzang: Tuinmuur in Vogelenzang