Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Teylingerbosch: bijgebouw in Vogelenzang

Kasteel Buitenplaats

Bekslaan 20
2114AR Vogelenzang (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Teylingerbosch: bijgebouw

Omschrijving BIJGEBOUW TEYLINGERBOSCH. Ter zijde van Teylingerbosch een 17de-eeuws witgepleisterd dwarshuis oorspronkelijk een paardenstal met koetshuis, thans verbouwd tot woonhuis (de stal is nog aanwezig). Het pand is gebouwd op L-vormige grondslag staande op een donkere plint en heeft één bouwlaag onder een met rode Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met zakgoot. Stalgedeelte met rechthoekige stalvensters, twee deuren en een dubbele houten inrijddeur. In het woongedeelte links een bijrijder, die is vervangen door een glazen ingangspartij. Waardering BIJGEBOUW TEYLINGERBOSCH van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511317
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Teylingerbosch: bijgebouw in Vogelenzang

Teylingerbosch: hoofdgebouw

Bekslaan 22
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving HOOFDGEBOUW TEYLINGERBOSCH. Ten noordoosten van het Huis te Vogelenzang, gelegen op een omgracht vierkant terrein een blokvor..

Huis te Vogelenzang: Duiker

Bekslaan 22
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving DUIKER. Bij de moestuin gelegen 19de-eeuwse bakstenen duiker onder een natuurstenen afdekplaat. Voor de duiker in het water e..

Huis te Vogelenzang: Tuinmuur

Vogelenzangseduinweg 3
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving TUINMUUR. Aan de oost- en noordzijde van de rechthoekige moestuin van Teylingerbosch een 18de-eeuwse rode bakstenen tuinmuur ..

Huis te Vogelenzang: Dienstwoning

Bekslaan 16
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving DIENSTWONING. Ten noorden van het hoofdgebouw een 19de-eeuwse dubbele dienstwoning gebouwd op rechthoekige grondslag opgetrok..

Huis te Vogelenzang: Stalgebouw

Bekslaan 16A
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving STALGEBOUW. Ten noorden van het hoofdgebouw een stal uit 1852 (zie gedenksteen) gebouwd op rechthoekige grondslag opgetrokken..

Kaart & Routeplanner

Route naar Teylingerbosch: bijgebouw in Vogelenzang