Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis te Vogelenzang: Hekken in Vogelenzang

Tuin Park Landgoed

Bekslaan 14
2114AR Vogelenzang (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Huis te Vogelenzang: Hekken

Omschrijving HEKKEN. Opgenomen in de afrastering van het weiland voor het huis een 19de-eeuws laag ijzeren hek bestaande uit drie delen: twee brede delen voor doorgang van het vee en een smal deel voor doorgang van personen. De ijzeren spijlen in de vorm van een ruitpatroon met een iets gebogen bovenste ligger, de versieringen op de kruisingen van de spijlen zijn nog deels aanwezig. Eveneens opgenomen in de afrastering van het weiland een breed negentiende-eeuws ijzeren hek met horizontale spijlen, een midden stijl en diagonalen, een krulvormige bovenste ligger. Waardering HEKKEN van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik; - vanwege de vormgeving; - vanwege de zeldzaamheidswaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511313
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis te Vogelenzang: Hekken in Vogelenzang

Huis te Vogelenzang: hoofdonderdeel

Bekslaan 14
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huis te Vogelenzang). Blokvormig zeventiende-eeuws pand, dat in de tweede helft van de 18de eeuw in classicistis..

Huis te Vogelenzang: historische tuin- en parkaanleg

Bekslaan 14
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Huis te Vogelenzang. Deels in structuur en deels in detail gaaf..

Huis te Vogelenzang: zonnewijzer

Bekslaan 14
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving ZONNEWIJZER. In de rozentuin staat een zonnewijzer uit ca.1750 op een hoge gedecoreerde zandstenen sokkel in Lodewijk XIV-sti..

Huis te Vogelenzang: tuinornamenten

Bekslaan 14
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving TUINORNAMENTEN. In de rozentuin staan twee zandstenen tuinornamenten uit het midden van de 18de eeuw gevormd door een bolvorm..

Huis te Vogelenzang: tuinmuur met schuurtje en broeikas

Bekslaan 14
Vogelenzang (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving TUINMUUR MET SCHUURTJE EN BROEIKAS. Rondom de rechthoekige moestuin aan de noordwest- en noordoostzijde een 18de-eeuwse tuinm..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis te Vogelenzang: Hekken in Vogelenzang

Foto's (3)