Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Larenberg: Schuur in Laren

Kasteel Buitenplaats

Naarderstraat 82
1251BH Laren
Noord Holland

Bouwjaar: 1897


Beschrijving van Larenberg: Schuur

Omschrijving SCHUUR. In de hoek van de moestuin staat een enigszins ruïneuze wit geschilderde bakstenen schuur, een voormalige paardenstal op vierkante plattegrond met plat dak. De wanden hebben segmentvormige spaarvelden, en gezien de beeinding met ezelsruggen rustend op tandlijsten, dateren ze uit dezelfde tijd als de bakstenen tuinmuur. In een van de spaarvelden zit een getoogde inrijpoort. Aan de andere zijde een schuifdeur, in dezelfde uitvoering als de schuurdeuren van het koetshuis. Waardering De schuur is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als historische-fuctioneel onderdeel van de buitenplaats Larenberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511269
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Larenberg: Schuur in Laren

Larenberg: Moestuinmuur

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving MOESTUINMUUR. De moestuin wordt aan de zuidzijde begrensd door een bakstenen steensmuur, gedekt door een ezelsrug rustend op ee..

Larenberg: Verwarmde kas

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving VERWARMDE KAS. In de moestuin ligt een complex van kassen, bestaande uit een hoger deel, de druivenkas, en een aan de korte zi..

Larenberg: hoofdgebouw

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving HOOFDGEBOUW. Een gepleisterd en geschilderd blokvormig landhuis, in 1834 gebouwd in neo-classicistische stijl, omstreeks 1875 ..

Larenberg: historische tuin- en parkaanleg

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Het huis Larenberg wordt omringd door een park in landschapsstijl, dat dateert uit het midden ..

Larenberg: hekpijlers

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving HEKPIJLERS. Het begin van de oprijlaan naar het buitenhuis wordt geflankeerd door twee ronde hardstenen hekpijlers met op de ve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Larenberg: Schuur in Laren