Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Larenberg: Moestuinmuur in Laren

Tuin Park Landgoed

Naarderstraat 82
1251BH Laren
Noord Holland

Bouwjaar: 1897


Beschrijving van Larenberg: Moestuinmuur

Omschrijving MOESTUINMUUR. De moestuin wordt aan de zuidzijde begrensd door een bakstenen steensmuur, gedekt door een ezelsrug rustend op een tandlijst. Aan de achterzijde bevinden zich op regelmatige afstanden brede met vlechtingen voorziene steunberen. Tussen de steunberen zijn spalieren ten behoeve van leifruit aangebracht. Waardering De moestuinmuur is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als historisch-fuctioneel onderdeel van de buitenplaats Larenberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511267
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Larenberg: Moestuinmuur in Laren

Larenberg: Verwarmde kas

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving VERWARMDE KAS. In de moestuin ligt een complex van kassen, bestaande uit een hoger deel, de druivenkas, en een aan de korte zi..

Larenberg: Schuur

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving SCHUUR. In de hoek van de moestuin staat een enigszins ruïneuze wit geschilderde bakstenen schuur, een voormalige paardenstal ..

Larenberg: hoofdgebouw

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving HOOFDGEBOUW. Een gepleisterd en geschilderd blokvormig landhuis, in 1834 gebouwd in neo-classicistische stijl, omstreeks 1875 ..

Larenberg: historische tuin- en parkaanleg

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Het huis Larenberg wordt omringd door een park in landschapsstijl, dat dateert uit het midden ..

Larenberg: hekpijlers

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving HEKPIJLERS. Het begin van de oprijlaan naar het buitenhuis wordt geflankeerd door twee ronde hardstenen hekpijlers met op de ve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Larenberg: Moestuinmuur in Laren