Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Larenberg: hekpijlers in Laren

Tuin Park Landgoed

Naarderstraat 82
1251BH Laren
Noord Holland

Bouwjaar: 1834


Beschrijving van Larenberg: hekpijlers

Omschrijving HEKPIJLERS. Het begin van de oprijlaan naar het buitenhuis wordt geflankeerd door twee ronde hardstenen hekpijlers met op de verzwaring van de kop het opschrift LAREN - BERG. Met licht gebogen horizontale smeedijzeren staven zijn deze twee verbonden met de buitenste, iets terug geplaatste, minder forse hardstenen pijlers met een overeenkomstige uitvoering. Dit geheel moet tot de oorspronkelijke bouwfase worden gerekend. Waardering De hekpijlers zijn van algemeen belang wegens cultuur-en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van de buitenplaats Larenberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511264
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Larenberg: hekpijlers in Laren

Larenberg: Moestuinmuur

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving MOESTUINMUUR. De moestuin wordt aan de zuidzijde begrensd door een bakstenen steensmuur, gedekt door een ezelsrug rustend op ee..

Larenberg: Verwarmde kas

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving VERWARMDE KAS. In de moestuin ligt een complex van kassen, bestaande uit een hoger deel, de druivenkas, en een aan de korte zi..

Larenberg: Schuur

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving SCHUUR. In de hoek van de moestuin staat een enigszins ruïneuze wit geschilderde bakstenen schuur, een voormalige paardenstal ..

Larenberg: hoofdgebouw

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving HOOFDGEBOUW. Een gepleisterd en geschilderd blokvormig landhuis, in 1834 gebouwd in neo-classicistische stijl, omstreeks 1875 ..

Larenberg: historische tuin- en parkaanleg

Naarderstraat 82
Laren
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Het huis Larenberg wordt omringd door een park in landschapsstijl, dat dateert uit het midden ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Larenberg: hekpijlers in Laren