Meer dan 63.000 rijksmonumenten


gebouw in Laren

Gebouw

Zevenenderdrift 55
1251RB Laren
Noord Holland

Bouwjaar: 1920-1921


Beschrijving van gebouw

Inleiding GARAGE, onderdeel uitmakend van het complex van atelierwoning en garage aan de Zevenenderdrift te Laren, gebouwd in 1922 naar ontwerp van architect W. Hamdorff. De garage is gelegen aan de zijde van de Lage Vuurscheweg. Omschrijving Garage op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit gepotdekselde delen en afgesloten door een zadeldak. In de noordgevel bevinden zich de garagedeuren, waarvan de linkerbovenhoek is afgeschuind ten behoeve van de dakhelling. Aan de rechterzijde van de deuren wordt deze afschuining herhaald door een parallel met de dakrand lopende balk. Deze loopt boven de deur door en buigt om en vormt zo een driehoek aan de rechterzijde boven de deuren. De driehoek is dichtgezet met glas, door diagonale roeden onderverdeeld.Boven de deuren en de schuine balk is de gevel gepotdekseld. De driehoek die ter rechterzijde wordt gevormd door deur en schuine balk is opgevuld met metselwerk, de onderste laag in siermotief van rode baksteen. Waardering De garage is van algemeen belang als onderdeel van het complex van atelierwoning en garage aan de Zevenenderdrift te Laren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511259
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van gebouw in Laren

woonhuis

Zevenenderdrift 55
Laren
Inleiding Vrijstaande voormalige ATELIERWONING, onderdeel uitmakend van het complex bestaande uit atelierwoning en garage aan de Zevenender..

Terrein waarin sporen van bewoning

-
Laren
Terrein waarin sporen van bewoning. Datering: neolithicum-TRB-cultuur. (Gedeeltelijke bescherming, zie bijlage A).

Boerderij, langhuis, rieten dak afgewolfde voorgevel, kleine roeden, halve luiken

Sint Janstraat 47A
Laren
Boerderij, langhuis, rieten dak afgewolfde voorgevel, kleine roeden, halve luiken.

Boerderij, langhuistype met rietgedekt dak, laag langgerekt gebouw, zijbaander

Zevenend 8
Laren
Boerderij, langhuistype met rietgedekt dak, laag langgerekt gebouw, zijbaander.

woonhuis

Oude Kerkweg 12
Laren
Inleiding Voormalige dubbele ATELIERWONING, onderdeel uitmakend van het complex van dubbele atelierwoning en schuur aan de Oude Kerkwegte L..

Kaart & Routeplanner

Route naar gebouw in Laren