Meer dan 63.000 rijksmonumenten


gebouw in Laren

Gebouw

Oude Kerkweg 12
1251NZ Laren
Noord Holland

Bouwjaar: 1906


Beschrijving van gebouw

Inleiding Kleine SCHUUR, onderdeel uitmakend van het complex van dubbele atelierwoning en schuur aan de Oude Kerkweg te Laren, daterend uit 1906. Omschrijving Eenlagige kleine schuur, gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in horizontale rabatdelen, afgesloten door een rieten dak met zwart gesmoorde nokvorsten. Het schuurtje bevat in de westgevel een opgeklampte deur met meerruits-zijlicht en een venster met meerruits-roedenverdeling. In de noordgevel van het schuurtje bevindt zich een zesruits-venster. Waardering De kleine schuur is van algemeen belang als onderdeel van het complex, bestaande uit dubbele atelierwoning en schuur aan de Oude Kerkweg te Laren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511247
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van gebouw in Laren

woonhuis

Oude Kerkweg 12
Laren
Inleiding Voormalige dubbele ATELIERWONING, onderdeel uitmakend van het complex van dubbele atelierwoning en schuur aan de Oude Kerkwegte L..

Boerderij, langhuistype met rietgedekt dak, laag langgerekt gebouw, zijbaander

Zevenend 8
Laren
Boerderij, langhuistype met rietgedekt dak, laag langgerekt gebouw, zijbaander.

Boerderij, woonhuis met flauwhellend zadeldak in topgevels eindigend, haaks hierop bedrijfsgedeelte zijbaander, schuiframen met kleine roeden deels me ..

Zevenend 6
Laren
Boerderij, woonhuis met flauwhellend zadeldak in topgevels eindigend, haaks hierop bedrijfsgedeelte zijbaander, schuiframen met kleine roede..

Gedeelte van drie landarbeiderswoningen in elkaars verlengde onder een met riet gedekt zadeldak gelegen. Puntgevel aan de voorzijde, met vlechtingen, ..

Zevenend 4C
Laren
Gedeelte van drie landarbeiderswoningen in elkaars verlengde onder een met riet gedekt zadeldak gelegen, 18e eeuw. Puntgevel aan de voorzijd..

Gedeelte van drie landarbeiderswoningen, in elkaars verlengde onder een met riet gedekt zadeldak gelegen, 18e eeuw. Vensters met luiken en 30-ruitssch ..

Ambachtstraat 13
Laren
Gedeelte van drie landarbeiderswoningen, in elkaars verlengde onder een met riet gedekt zadeldak gelegen, 18e eeuw. Vensters met luiken en 3..

Kaart & Routeplanner

Route naar gebouw in Laren