Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrasaanleg, onderdeel van het voormalige sanatorium juliana-oord in Laren

Tuin Park Landgoed

Leemzeulder 35
1251AM Laren
Noord Holland

Bouwjaar: 1929-1935


Beschrijving van Terrasaanleg, onderdeel van het voormalige sanatorium juliana-oord

Inleiding TERRASAANLEG, onderdeel van het voormalige sanatorium Juliana-oord te Laren. De terrasaanleg strekt zich uit langs de drie complexonderdelen, van oost naar west respectievelijk de paviljoens Aalberg, Lieberg en Braamberg. Omschrijving Terrasaanleg, bestaande uit een met eenvoudige grijze tegels bestrate zone die zich met in- en uitzwenkingen uitstrekt langs de zuidzijde van de paviljoens Aalberg, Lieberg en Braamberg. Het terras is aan de zuidzijde afgezet door kniehoge muurtjes met afgeronde hoeken. De muren zijn opgetrokken uit bruine baksteen, gemetseld in kettingverband. De hoofdentree van paviljoen Lieberg is vanaf het zuiden bereikbaar via een trap met acht uitwaaierende bakstenen treden. Waardering De terrasaanleg is van algemeen belang als onderdeel van het voormalig sanatorium Juliana-oord te Laren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511244
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrasaanleg, onderdeel van het voormalige sanatorium juliana-oord in Laren

Paviljoen Lieberg

Leemzeulder 35
Laren
Inleiding PAVILJOEN 'Lieberg', hoofdonderdeel van het voormalige sanatorium Juliana-oord te Laren. Het paviljoen is het middelste van de dr..

Paviljoen Aalberg

Leemzeulder 35
Laren
Inleiding PAVILJOEN 'Aalberg', onderdeel van het voormalige sanatorium Juliana-oord te Laren. Het paviljoen ligt oostelijk van paviljoen 'L..

Juliana-oord

Leemzeulder 35
Laren
Inleiding PAVILJOEN 'Braamberg', onderdeel van het voormalige sanatorium Juliana-oord te Laren. Het paviljoen ligt westelijk van paviljoen ..

Cradalis

Raboes 21
Laren
VILLA "Cradalis": in 1928 naar ontwerp van de architecten F.H. Gerretsen en C. Wegerif, in opdracht van de cacao- en chocoladefabrikant D.J...

Larenberg: Dienstwoning

Naarderstraat 80
Laren
Omschrijving DIENSTWONING. Enkele honderden meters verder, heuvelafwaarts richting Laren, staat een zeer ondiepe dienstwoning van een bouwla..

Kaart & Routeplanner

Route naar Terrasaanleg, onderdeel van het voormalige sanatorium juliana-oord in Laren