boerderij in Laren

Herdersweg 23

Beschrijving van boerderij

Inleiding Vrijstaande voormalige PAARDENSTAL, onderdeel uitmakend van het complex van villa met paardenstal aan de Herdersweg te Laren, gebouwd in 1934 naar ontwerp van architect W. Hamdorff. De voormalige paardenstal is gesitueerd ten zuiden van de villa. Omschrijving Voormalige paardenstal, gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit rode baksteen onder een rieten zadeldak met wolfseinden. In de noordelijke langsgevel (aan de tuinzijde) bevinden zich drie tweedelige staldeuren, halfrond afgesloten. Boven elk van deze deuren is het dak opgelicht. Rechts van de deuren bevindt zich de zadelkamer met een dubbel venster met twee vierruits-ramen. In de westelijke kopgevel bevinden zich een tweedelige opgeklampte deur en een hooizolderluik. Waardering De voormalige paardenstal is van algemeen belang als onderdeel van het complex van villa met paardenstal aan de Herdersweg te Laren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)