Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Laren

Boerderij

Herdersweg 23
1251EP Laren
Noord Holland

Bouwjaar: 1934


Beschrijving van boerderij

Inleiding Vrijstaande voormalige PAARDENSTAL, onderdeel uitmakend van het complex van villa met paardenstal aan de Herdersweg te Laren, gebouwd in 1934 naar ontwerp van architect W. Hamdorff. De voormalige paardenstal is gesitueerd ten zuiden van de villa. Omschrijving Voormalige paardenstal, gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit rode baksteen onder een rieten zadeldak met wolfseinden. In de noordelijke langsgevel (aan de tuinzijde) bevinden zich drie tweedelige staldeuren, halfrond afgesloten. Boven elk van deze deuren is het dak opgelicht. Rechts van de deuren bevindt zich de zadelkamer met een dubbel venster met twee vierruits-ramen. In de westelijke kopgevel bevinden zich een tweedelige opgeklampte deur en een hooizolderluik. Waardering De voormalige paardenstal is van algemeen belang als onderdeel van het complex van villa met paardenstal aan de Herdersweg te Laren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511239
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Laren

woonhuis

Herdersweg 23
Laren
Inleiding VILLA, onderdeel uitmakend van het complex van villa met paardenstal aan de Herdersweg te Laren, gebouwd in 1924 naar ontwerp van..

Villa Westerheide

Herdersweg 22
Laren
Inleiding VILLA "Westerheide", gebouwd in 1929 naar ontwerp van architect W. Hamdorff in de Gooise landhuisstijl, in opdracht van de heer H..

St. Janskerkhof

Langsakker op st Janskerk
Laren
Inleiding ROUWKAPEL op het St. Janskerkhof, behorend bij de R.K. St. Janskerk aan de Brink in de kern Laren. De kapel speelt een belangrijk..

Een door een ruitvormige wal omgeven terrein

-
Laren
Een door een ruitvormige wal omgeven terrein. Datering: vermoedelijk middeleeuws. Gedeeltelijke belasting van dit perceel, te weten de daari..

Een rechthoekig door een wal omgeven terrein

-
Laren
Een rechthoekig door een wal omgeven terrein. Datering: vermoedelijk middeleeuws. Gedeeltelijke belasting van dit perceel, te weten de daari..

Kaart & Routeplanner