Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Warmond: speelzaal in Warmond

Tuin Park Landgoed

Burgemeester Ketelaarstraat 31
2361AA Warmond (gemeente Teylingen)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1910


Beschrijving van Kasteel Warmond: speelzaal

Omschrijving SPEELZAAL. In de parkaanleg gelegen speelzaal uit 1910 gebouwd in dezelfde cottage-stijl en met dezelfde bouwmaterialen - grote grijze sintelsteen en oranje geglazuurde dakpannen - als de oranjerie. Het pand is op rechthoekige grondslag opgetrokken, staande op een hoge plint van baksteen die geel is geverfd en overkapt door een overstekend schilddak met wolfeinden. In het midden van de voorgevel springt de kap schuin naar voren waaronder een groot meerruitsvenster is geplaatst. Op het bestek van de schilder uit 1920 wordt het aangeduid als 'het biljarthuisje'. Waardering SPEELZAAL van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving in Engelse cottage-stijl; - als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511227
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Warmond: speelzaal in Warmond

Kasteel Warmond: koetshuis

Burgemeester Ketelaarstraat 27
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving KOETSHUIS. In de parkaanleg gelegen driebeukig koetshuis van rode baksteen gebouwd op rechthoekige grondslag onder een met gr..

Kasteel Warmond: oranjerie

Burgemeester Ketelaarstraat 33
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving ORANJERIE. In de parkaanleg gelegen rode bakstenen oranjerie (oorspronkelijk gepleisterd), gebouwd op L-vormige grondslag over..

Kasteel Warmond: hekpijlers

Burgemeester Ketelaarstraat 31
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving HEKPIJLERS. Aan beide zijden van de oprit naar het kasteel zes rechthoekige, ongeprofileerde hardstenen pijlers ter afscheidi..

Kasteel Warmond: landhuis

Burgemeester Ketelaarstraat 31
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huys te Warmont). Het in oorsprong zestiende-eeuwse huis werd in 1777 met gebruik van de oude fundamenten en mur..

Boerderij

Burgemeester Ketelaarstraat 25
Warmond (Gemeente Teylingen)
Boerderij 17e eeuw, langhuistype, kelder en opkamer.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)