Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Warmond: koetshuis in Warmond

Kasteel Buitenplaats

Burgemeester Ketelaarstraat 27
2361AA Warmond (gemeente Teylingen)
Zuid Holland

Bouwjaar: laatst kwart van de 18e eeuw


Beschrijving van Kasteel Warmond: koetshuis

Omschrijving KOETSHUIS. In de parkaanleg gelegen driebeukig koetshuis van rode baksteen gebouwd op rechthoekige grondslag onder een met grijze Oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. Het pand dateert uit de laatste kwart van de achttiende eeuw en is nu in gebruik als woning. Aan de zuidzijde bevinden zich vijf meerruitsvensters en een uitbouw in classicistische stijl. De noordzijde heeft een regelmatige verdeling van acht travee├źn breed, waarvan de tweede en de zevende deuren zijn en de rest vensters. In het midden is een dakkapel met een katrol. Het koetshuis vertoont veel bouwsporen en er zijn verschillende soorten baksteen gebruikt. Het is bekend dat het in 1910 is verkleind. Waardering KOETSHUIS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511226
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Warmond: koetshuis in Warmond

Kasteel Warmond: speelzaal

Burgemeester Ketelaarstraat 31
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving SPEELZAAL. In de parkaanleg gelegen speelzaal uit 1910 gebouwd in dezelfde cottage-stijl en met dezelfde bouwmaterialen - gro..

Kasteel Warmond: oranjerie

Burgemeester Ketelaarstraat 33
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving ORANJERIE. In de parkaanleg gelegen rode bakstenen oranjerie (oorspronkelijk gepleisterd), gebouwd op L-vormige grondslag over..

Kasteel Warmond: hekpijlers

Burgemeester Ketelaarstraat 31
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving HEKPIJLERS. Aan beide zijden van de oprit naar het kasteel zes rechthoekige, ongeprofileerde hardstenen pijlers ter afscheidi..

Kasteel Warmond: landhuis

Burgemeester Ketelaarstraat 31
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Huys te Warmont). Het in oorsprong zestiende-eeuwse huis werd in 1777 met gebruik van de oude fundamenten en mur..

Kasteel Warmond: historische tuin- en parkaanleg

Burgemeester Ketelaarstraat 31
Warmond (Gemeente Teylingen)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Deels in structuur en deels in detail bewaarde aanleg in landschapsstijl uit het begin van d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)