Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middenhoek: Houten schutting met hekken in Nieuwersluis

Tuin Park Landgoed

Rijksstraatweg 72
3631AD Nieuwersluis (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht


Beschrijving van Middenhoek: Houten schutting met hekken

Omschrijving HOUTEN SCHUTTING MET TWEE TOEGANGSHEKKEN behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. Om de rechthoekige moestuin staat een onlangs vernieuwde houten schutting, die aan de buitenzijde door pijlers wordt geleed. De schutting wordt onderbroken door twee tegenover elkaar liggende negentiende-eeuwse identieke houten toegangshekken tussen houten pijlers en onder een ijzeren boog. De hekken bestaan uit twee draaibare vleugels, waarvan de onderste helft wordt gevormd door diagonaal geplaatst beschot en de bovenste helft uit spijlen met een accolade-vormige afsluiting. Waardering HOUTEN SCHUTTING MET TWEE TOEGANGSHEKKEN van algemeen belang: - als voorbeeld van een karakteristieke omheining van een moestuincomplex; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511192
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middenhoek: Houten schutting met hekken in Nieuwersluis

Middenhoek: Historische tuin- en parkaanleg

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Middenhoek. De aanleg bestaat uit een huisplaats aan de Vecht e..

Middenhoek: Identieke toegangshekken huisplaats en de overtuin

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving TOEGANGSHEK behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. Aan weerszijden van de Rijksstraatweg, toegan gevend tot de..

Middenhoek: Kas met koude bak

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving KAS MET KOUDE BAK behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. In de moestuin staat een 19de-eeuwse kas op een bakst..

Middenhoek: Appelkelder

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving APPELKELDER behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. In de parkaanleg ligt een negentiende-eeuwse (XIVa) baksten..

Middenhoek: Betaalhuisje

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving BETAALHUISJE behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. In de parkaanleg ligt een betaalhuisje uit 1903 gebouwd vo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Middenhoek: Houten schutting met hekken in Nieuwersluis