Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Middenhoek: Dienstwoning in Nieuwersluis

Woonhuis

Rijksstraatweg 55
3631AB Nieuwersluis (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1895


Beschrijving van Middenhoek: Dienstwoning

Omschrijving DIENSTWONING. In de zuidhoek van de aanleg gelegen voormalige dienstwoning uit 1895 (zie gedenksteen). Het op rechthoekige grondslag opgetrokken witgepleisterde pand met grijze plint bestaat uit één bouwlaag met een kapverdieping onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt mansardedak voorzien van windveren in krulmotief en een makelaar. Op de nokeinden staan twee gemetselde schoorstenen. De voorgevel (straatzijde) bestaat uit vier traveeën voorzien van drie zesruits schuifvensters met luiken en een a-symmetrisch geplaatste toegangsdeur met bovenlicht en daarboven een dakkapel met klauwstukken. Waardering: DIENSTWONING van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511188
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Middenhoek: Dienstwoning in Nieuwersluis

Middenhoek: Historische tuin- en parkaanleg

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Middenhoek. De aanleg bestaat uit een huisplaats aan de Vecht e..

Middenhoek: Identieke toegangshekken huisplaats en de overtuin

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving TOEGANGSHEK behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. Aan weerszijden van de Rijksstraatweg, toegan gevend tot de..

Middenhoek: Houten schutting met hekken

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving HOUTEN SCHUTTING MET TWEE TOEGANGSHEKKEN behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. Om de rechthoekige moestuin st..

Middenhoek: Kas met koude bak

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving KAS MET KOUDE BAK behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. In de moestuin staat een 19de-eeuwse kas op een bakst..

Middenhoek: Appelkelder

Rijksstraatweg 72
Nieuwersluis (Gemeente Stichtse Vecht)
Omschrijving APPELKELDER behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. In de parkaanleg ligt een negentiende-eeuwse (XIVa) baksten..

Kaart & Routeplanner

Route naar Middenhoek: Dienstwoning in Nieuwersluis

Foto's (1)