Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Java: tuinmuur in Lochem

Tuin Park Landgoed

Zwiepseweg 2
7241GT Lochem
Gelderland


Beschrijving van Huis Java: tuinmuur

TUINMUUR Over een lengte van ca 30 meter loopt langs de Zwiepseweg een ruim twee meter hoge muur. De muur begint ter hoogte van de orangerie en sloot de vroegere tuin af. De muur is opgetrokken uit baksteen met penanten. De muur wordt door natuursteen platen afgedekt. Aan de binnenzijde is de muur gepleisterd. De muur is van algemeen belang vanwege de betekenis voor het ensemble Huis Java. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511165
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Java: tuinmuur in Lochem

Huis java: hoofdgebouw

Zwiepseweg 2
Lochem
Huis Java (XIX c) met gepleisterde gevels, waarin vensters met hoofdgestellen. Aan voor- en achterzijde middenrisalieten met frontons. Achte..

Huis Java: voormalig koetshuis, nu verbouwd tot dubbele woning

Barchemseweg 1
Lochem
KOETSHUIS Voormalig koetshuis, nu verbouwd tot dubbele woning. Pand op rechthoekige plattegrond, gepleisterde gevels met sobere versiering..

Huis Java: tuinhuisje

Barchemseweg 1
Lochem
TUINHUISJE Dit tuinhuisje of mogelijk tuinmanshuisje is een eenvoudig rechthoekig gebouwtje aan de Barchemseweg. Het één verdieping te..

Sociëteit

Oosterwal 22A
Lochem
sociëteit (ca. 1840). Neo-klassicistisch gebouw met pilasters en fronton. Boven de getoogde en van Empire-ramen voorziene vensters accolade..

Pand onder schilddak

Bierstraat 10
Lochem
Pand onder schilddak. Gepleisterde lijstgevel met stucversieringen XIXc, pui uit de bouwtijd en in de verdieping schuiframen. Zij- en achter..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Java: tuinmuur in Lochem

Foto's (3)