Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis Java: tuinhuisje in Lochem

Tuin Park Landgoed

Barchemseweg 1
7241JA Lochem
Gelderland


Beschrijving van Huis Java: tuinhuisje

TUINHUISJE Dit tuinhuisje of mogelijk tuinmanshuisje is een eenvoudig rechthoekig gebouwtje aan de Barchemseweg. Het één verdieping tellende pand is gebouwd op een rechthoekige plattegrond. Gepleisterde gevels met eenvoudige rechtgesloten deur- en vensteropeningen. Grote openslaande deuren aan de tuinzijde. Het pand heeft een zadeldak, met pannen gedekt, zonder goten. Het tuinhuis is van algemeen belang vanwege de betekenis voor het ensemble van huis Java. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511164
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis Java: tuinhuisje in Lochem

Huis Java: voormalig koetshuis, nu verbouwd tot dubbele woning

Barchemseweg 1
Lochem
KOETSHUIS Voormalig koetshuis, nu verbouwd tot dubbele woning. Pand op rechthoekige plattegrond, gepleisterde gevels met sobere versiering..

Huis java: hoofdgebouw

Zwiepseweg 2
Lochem
Huis Java (XIX c) met gepleisterde gevels, waarin vensters met hoofdgestellen. Aan voor- en achterzijde middenrisalieten met frontons. Achte..

Huis Java: tuinmuur

Zwiepseweg 2
Lochem
TUINMUUR Over een lengte van ca 30 meter loopt langs de Zwiepseweg een ruim twee meter hoge muur. De muur begint ter hoogte van de orangeri..

Sociëteit

Oosterwal 22A
Lochem
sociëteit (ca. 1840). Neo-klassicistisch gebouw met pilasters en fronton. Boven de getoogde en van Empire-ramen voorziene vensters accolade..

Pand onder schilddak

Bierstraat 10
Lochem
Pand onder schilddak. Gepleisterde lijstgevel met stucversieringen XIXc, pui uit de bouwtijd en in de verdieping schuiframen. Zij- en achter..

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis Java: tuinhuisje in Lochem

Foto's (1)