Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Endymion: pergola aan de westzijde van de villa in Bloemendaal

Tuin Park Landgoed

Koepellaan 2
2061CV Bloemendaal
Noord Holland

Bouwjaar: 1921


Beschrijving van Endymion: pergola aan de westzijde van de villa

Omschrijving Aan de westzijde van de villa gelegen PERGOLA, onderdeel van het complex "Endymion", op verhoogde gepleisterde voet, waarin een passage en twee trappen zijn verwerkt. De pergola bestaat uit een dubbele reeks gemetselde rechthoekige pijlers waarop een constructie van rechthoekige houten balken rust. De pergola vormt de verbinding tussen het terras aan de westzijde van de villa en de tuinkoepel. Waardering De pergola is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex Endymion. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511131
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Endymion: pergola aan de westzijde van de villa in Bloemendaal

Endymion: villa

Koepellaan 2
Bloemendaal
Omschrijving VILLA "Endymion", onderdeel uitmakend van het complex "Endymion", gebouwd op een rechthoekige plattegrond met in- en uitspring..

Endymion: tuinkoepel

Koepellaan 2
Bloemendaal
Inleiding TUINKOEPEL, onderdeel uitmakend van het complex "Endymion". De tuinkoepel is gelegen aan het eind van haaks op westzijde van de v..

Endymion: drie paar ijzeren hekpijlers

Koepellaan 2
Bloemendaal
Inleiding Drie paar ijzeren HEKPIJLERS (van drie toegangshekken), onderdeel uitmakend van het complex "Endymion", gesitueerd aan de zijde v..

Huize Lariksheuvel

Potgieterweg 3
Bloemendaal
Het hoofdgebouw, een villa-achtig buitenhuis, is het hoofdonderdeel van het complex "Huize Lariksheuvel". Het pand is gebouwd op rechthoekig..

Huize Lariksheuvel: vrijstaande gesloten berging (schuur)

Potgieterweg 3
Bloemendaal
Inleiding Vrijstaande gesloten BERGING (schuur), onderdeel uitmakend van het complex "Huize Lariksheuvel". De berging is gesitueerd aan de ..

Kaart & Routeplanner