Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Endymion: tuinkoepel in Bloemendaal

Tuin Park Landgoed

Koepellaan 2
2061CV Bloemendaal
Noord Holland

Bouwjaar: 1921


Beschrijving van Endymion: tuinkoepel

Inleiding TUINKOEPEL, onderdeel uitmakend van het complex "Endymion". De tuinkoepel is gelegen aan het eind van haaks op westzijde van de villa staande pergola. Tuinkoepel en pergola staan op deze dezelfde hoge onderbouw. Omschrijving Ronde witgepleisterde tuinkoepel onder spits met lei in Maasdekking en piron. Overgang van muurwerk naar spits in vorm van geprofileerde lijst. De koepel heeft zeven houten driedelige meerruitsramen en de aparte houten deur met meerruitsraam. In het plafond een lichtvenster voor kunstlicht. Waardering De tuinkoepel is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Endymion". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511129
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Endymion: tuinkoepel in Bloemendaal

Endymion: villa

Koepellaan 2
Bloemendaal
Omschrijving VILLA "Endymion", onderdeel uitmakend van het complex "Endymion", gebouwd op een rechthoekige plattegrond met in- en uitspring..

Endymion: drie paar ijzeren hekpijlers

Koepellaan 2
Bloemendaal
Inleiding Drie paar ijzeren HEKPIJLERS (van drie toegangshekken), onderdeel uitmakend van het complex "Endymion", gesitueerd aan de zijde v..

Endymion: pergola aan de westzijde van de villa

Koepellaan 2
Bloemendaal
Omschrijving Aan de westzijde van de villa gelegen PERGOLA, onderdeel van het complex "Endymion", op verhoogde gepleisterde voet, waarin ee..

Huize Lariksheuvel

Potgieterweg 3
Bloemendaal
Het hoofdgebouw, een villa-achtig buitenhuis, is het hoofdonderdeel van het complex "Huize Lariksheuvel". Het pand is gebouwd op rechthoekig..

Huize Lariksheuvel: vrijstaande gesloten berging (schuur)

Potgieterweg 3
Bloemendaal
Inleiding Vrijstaande gesloten BERGING (schuur), onderdeel uitmakend van het complex "Huize Lariksheuvel". De berging is gesitueerd aan de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Endymion: tuinkoepel in Bloemendaal