Dienstwoningen met schuur: schuur in Overveen

Duinlustweg 8
2051AA Overveen (gemeente Bloemendaal)

Beschrijving van Dienstwoningen met schuur: schuur

Omschrijving SCHUUR, onderdeel uitmakend van het bij buitenplaats Elswout gelegen complex van dienstwoningen met schuur aan de Duinlustweg. De schuur oorspronkelijk in drieën gedeeld, behoort nu bij nummer 8. (De andere twee woningen hebben later een eigen schuur gekregen.) De schuur is gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op een bakstenen plint in staand verband, en bestaat uit één bouwlaag onder zadeldak met zwartgeglazuurde rode Hollandse pannen; het dak was oorspronkelijk voorzien van goten. De lange zijden worden doorbroken door enkele deur- en vensteropeningen. De westelijke zijgevel heeft een raampje in de geveltop; tegen de oostelijke zijgevel is een pomp geplaatst die mede onder de bescherming valt. Waardering De schuur is van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt als onderdeel van het bij buitenplaats Elswout gelegen complex van dienstwoningen met schuur aan de Duinlustweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)