Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoningen met schuur: schuur in Overveen

Gebouw

Duinlustweg 8
2051AA Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 1885-1895


Beschrijving van Dienstwoningen met schuur: schuur

Omschrijving SCHUUR, onderdeel uitmakend van het bij buitenplaats Elswout gelegen complex van dienstwoningen met schuur aan de Duinlustweg. De schuur oorspronkelijk in drieën gedeeld, behoort nu bij nummer 8. (De andere twee woningen hebben later een eigen schuur gekregen.) De schuur is gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit gepotdekselde houten delen op een bakstenen plint in staand verband, en bestaat uit één bouwlaag onder zadeldak met zwartgeglazuurde rode Hollandse pannen; het dak was oorspronkelijk voorzien van goten. De lange zijden worden doorbroken door enkele deur- en vensteropeningen. De westelijke zijgevel heeft een raampje in de geveltop; tegen de oostelijke zijgevel is een pomp geplaatst die mede onder de bescherming valt. Waardering De schuur is van algemeen belang uit cultuurhistorisch en architectuurhistorisch oogpunt als onderdeel van het bij buitenplaats Elswout gelegen complex van dienstwoningen met schuur aan de Duinlustweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511070
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoningen met schuur: schuur in Overveen

Dienstwoningen met schuur: dienstwoningen

Duinlustweg 4
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Omschrijving De DIENSTWONINGEN, onderdeel uitmakend van het complex "dienstwoningen met schuur aan de Duinlustweg bij buitenplaats Elswout"..

Duinlust: portierswoning

Duinlustweg 10
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
Inleiding In de stijl van de neo-renaissance gebouwde PORTIERSWONING uit 1882 naar ontwerp van C. Muysken, onderdeel van de historische bui..

Elswout: dienstwoningen van elswoutshoek

Elswoutslaan 4
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
DIENSTWONINGEN van Elswoutshoek. Dwarshuis, bestaande uit begane grond en kapverdieping onder zadeldak (18e eeuw ? huidig voorkomen 1e helft..

Elswout: glazen koepel

Elswoutslaan 2
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
GLAZEN KOEPEL. Zeshoekig houten theepaviljoen onder overstekend, op staanders rustend dak, voorzien van uitgezaagde versieringen en gekleurd..

Elswout: Huis Elswoutshoek

Elswoutslaan 2
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
HUIS ELSWOUTSHOEK, in 1807 door B.W.J. Ziesenis gebouwd als (of verbouwd tot) een vierkant huis onder schilddak, omstreeks 1840 vergroot, wa..

Kaart & Routeplanner