Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prieel het boerderijcomplex, op het erf ten westen van de boerderij. Is oorspronkelijk afkomstig van een boerderij in De Weere in Nieuwe Niedorp

Tuin Park Landgoed

Dorpsstraat 78
1733AP Nieuwe Niedorp (gemeente Hollands Kroon)
Noord Holland

Bouwjaar: ca. 1905 1905 ca. 1905


Beschrijving van Prieel het boerderijcomplex, op het erf ten westen van de boerderij. Is oorspronkelijk afkomstig van een boerderij in De Weere

Inleiding Het PRIEEL van het boerderijcomplex bevindt zich op het erf ten westen van de boerderij. Het prieeltje, daterend uit de eerste decennia van de 20ste eeuw, is oorspronkelijk afkomstig van een boerderij in De Weere. Omschrijving Het prieel is opgetrokken vanuit een achthoekig grondplan. De draagconstructie is van hout en het prieel wordt afgedekt door een tentdak. Waardering Het prieel van het boerderijcomplex is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt. Daarnaast heeft het prieel ensemblewaarde als toegevoegd onderdeel van het boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511057
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prieel het boerderijcomplex, op het erf ten westen van de boerderij. Is oorspronkelijk afkomstig van een boerderij in De Weere in Nieuwe Niedorp

Boerderij van het kop-romp-type (met staartstuk)

Dorpsstraat 78
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding BOERDERIJ van het kop-romp-type (met staartstuk), gebouwd in 1865 en verbouwd in 1882. De boerderij bestaat uit drie bouwmassa's:..

Schuur van boerderijcomplex, op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal

Dorpsstraat 78
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding De SCHUUR van het boerderijcomplex ligt op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal en dateert vermoedelijk ui..

Pand onder zadeldak tussen topgevels; houten topgevelbeschieting aan de voorzijde. Linker zijgevel gedicht met gepotdekselde delen; zesruitsschuifvens ..

Dorpsstraat 121
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Pand onder zadeldak tussen topgevels; houten topgevelbeschieting aan de voorzijde. Linker zijgevel gedicht met gepotdekselde delen; zesruits..

Schutsluisje bij de Oosterweg. Sluis, blijkens een jaartalsteen in cartouche

Dorpsstraat 44
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Schutsluisje bij de Oosterweg. Sluis, blijkens een jaartalsteen in cartouche gebouwd in 1684.

Verdiepingloos pand onder zadeldak; voorgevel met rijk versierde houten top. Houten zijgevel met twee ingangen. Negenruitsschuifvensters

Dorpsstraat 116
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Verdiepingloos pand onder zadeldak; voorgevel met rijk versierde houten top. Houten zijgevel met twee ingangen. Negenruitsschuifvensters. XI..

Kaart & Routeplanner