Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur van boerderijcomplex, op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal in Nieuwe Niedorp

Gebouw

Dorpsstraat 78
1733AP Nieuwe Niedorp (gemeente Hollands Kroon)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900-1930


Beschrijving van Schuur van boerderijcomplex, op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal

Inleiding De SCHUUR van het boerderijcomplex ligt op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal en dateert vermoedelijk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Omschrijving De schuur van het boerderijcomplex op rechthoekige plattegrond met aangekapt gedeelte aan de oostzijde, is opgetrokken uit baksteen in halfsteensverband en bestaat uit één bouwlaag onder zadeldak bedekt met rode Hollandse pannen. De schuur heeft een topgevel met beschot, halfronde stalramen en grote muurankers. Waardering De schuur van het boerderijcomplex is van cultuurhistorisch belang en de schuur heeft ensemblewaarde als functioneel historisch onderdeel van het boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511056
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur van boerderijcomplex, op het noordelijk deel van het erf, ten noorden van de koestal in Nieuwe Niedorp

Boerderij van het kop-romp-type (met staartstuk)

Dorpsstraat 78
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding BOERDERIJ van het kop-romp-type (met staartstuk), gebouwd in 1865 en verbouwd in 1882. De boerderij bestaat uit drie bouwmassa's:..

Prieel het boerderijcomplex, op het erf ten westen van de boerderij. Is oorspronkelijk afkomstig van een boerderij in De Weere

Dorpsstraat 78
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Inleiding Het PRIEEL van het boerderijcomplex bevindt zich op het erf ten westen van de boerderij. Het prieeltje, daterend uit de eerste de..

Pand onder zadeldak tussen topgevels; houten topgevelbeschieting aan de voorzijde. Linker zijgevel gedicht met gepotdekselde delen; zesruitsschuifvens ..

Dorpsstraat 121
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Pand onder zadeldak tussen topgevels; houten topgevelbeschieting aan de voorzijde. Linker zijgevel gedicht met gepotdekselde delen; zesruits..

Schutsluisje bij de Oosterweg. Sluis, blijkens een jaartalsteen in cartouche

Dorpsstraat 44
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Schutsluisje bij de Oosterweg. Sluis, blijkens een jaartalsteen in cartouche gebouwd in 1684.

Verdiepingloos pand onder zadeldak; voorgevel met rijk versierde houten top. Houten zijgevel met twee ingangen. Negenruitsschuifvensters

Dorpsstraat 116
Nieuwe Niedorp (Gemeente Hollands Kroon)
Verdiepingloos pand onder zadeldak; voorgevel met rijk versierde houten top. Houten zijgevel met twee ingangen. Negenruitsschuifvensters. XI..

Kaart & Routeplanner