Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Beukenhorst, toegangshek aan de Rijksstraatweg in Wassenaar

Tuin Park Landgoed

Rijksstraatweg 632
2244BT Wassenaar
Zuid Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Beukenhorst, toegangshek aan de Rijksstraatweg

Inleiding Het bij de buitenplaats Beukenhorst behorende TOEGANGSHEK (6) dateert uit het midden van de 19de eeuw. Het bevindt zich aan de Rijksstraatweg en is de tegenhanger van de hoofdentree aan de Zijdeweg, die toegang geeft tot de gebogen oprijlaan naar het landhuis. Omschrijving Een smeedijzeren toegangshek, bestaand uit een spijlen hekwerk, gehangen in geschoorde, eenvoudig hekpijlers, geflankeerd door zijstukken. Waardering Het toegangshek is van algemeen algemeen belang vanwege cultuur- en architectuurhistorisch waarde - als voorbeeld van een ijzeren toegangshek uit het midden van de 19de eeuw; - vanwege de redelijke gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. - vanwege de stedebouwkundige waarde door de ruimtelijke en functionele samenhang met de overige complexonderdelen van de buitenplaats Beukenhorst en bepaalt de entree van de buitenplaats aan de kant van de Rijksstraatweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 511053
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Beukenhorst, toegangshek aan de Rijksstraatweg in Wassenaar

Beukenhorst, dierenbegraafplaats

Rijksstraatweg 632
Wassenaar
Inleiding De bij de historische buitenplaats Beukenhorst behorende particuliere DIERENBEGRAAFPLAATS (4) in Ambachtelijk-Traditionele bouwt..

Buitenplaats Beukenhorst

Rijksstraatweg 632
Wassenaar
Inleiding Behorend bij de historische buitenplaats Beukenhorst een WOONHUIS (1) van het type landhuis. Omstreeks 1845 gebouwd in Neo-Class..

Beukenhorst, bloementuin, ten zuidwesten van het woonhuis bestaande uit een stibadium met peristylium

Rijksstraatweg 632
Wassenaar
Inleiding Bij de historische buitenplaats Beukenhorst behorende, de ten zuidwesten van het woonhuis gelegen formele bloemenTUIN, bestaande..

Beukenhorst, historische park- en tuinaanleg

Rijksstraatweg 632
Wassenaar
Inleiding De bij de historische buitenplaats Beukenhorst behorende HISTORISCHE PARKAANLEG (2) in Landschapstijl uit omstreeks 1861 door de..

Herenhuis met boerderij

Persijnlaan 12
Wassenaar
Inleiding WOONHUIS van het type herenhuis uit 1904 in een Historiserende bouwstijl, aangebouwd tegen een BOERDERIJ van het langhuistype in ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Beukenhorst, toegangshek aan de Rijksstraatweg in Wassenaar