Terborgh, garage in Anloo

Gasterenseweg 1
9467TA Anloo (gemeente Aa en Hunze)

Architect: J. van Houten Houten 1930 J. van Houten

Beschrijving van Terborgh, garage

Inleiding Garage gebouwd in ca. 1930, bij het recreatiehuis. Het ontwerp is van J. van Houten. De garage verkeert nagenoeg in originele staat. De bescherming betreft het bouwvolume met de originele detaillering. Omschrijving Garage gemetseld op rechthoekige grondslag met een rieten schilddak. In de voorzijde een rechtgesloten inrit, de daklijst doorbrekend onder een uitstulping in het rieten dak. Aan weerszijden van de inrit een klein venster. In de linker zijgevel rechts een deur, de daklijst doorbrekend onder een uitstulping in het rieten dak, links een klein drieruits venster. In de rechterzijgevel tweemaal, in de achtergevel éénmaal een klein drieruits venster. Waardering Garage van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de bijzondere bouwstijl - als onderdeel van een complex in een karakteristieke omgeving - vanwege de beeldbepalende ligging - vanwege de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)