Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten schuur onder rieten schilddak in Emmen

Boerderij

Dorpsstraat 23
7814PS Emmen
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1870 1870 ca. 1870


Beschrijving van Houten schuur onder rieten schilddak

Inleiding Schuur, beeldbepalend gelegen op een boerenerf in de kern van Weerdinge, gebouwd ca. 1870. Omschrijving Houten schuur onder rieten schilddak, deels met metselwerk dichtgezet. Aan de korte gevels gemetselde aanbouwen onder lessenaardaken gedekt met OH pannen. In de gevel aan de boerderijzijde verschillende houten inritten en staldeuren. Waardering Schuur van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de beeldbepalende ligging in samenhang met de andere onderdelen van het complex - de kwaliteit van het ontwerp - de gaafheid en herkenbaarheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510933
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten schuur onder rieten schilddak in Emmen

Hallenhuisboerderij met rieten kap

Dorpsstraat 23
Emmen
Inleiding Beeldbepalend in de kern van Weerdinge gelegen boerderij van ca. 1870. In 1975 is de zijgevel van de boerderij gewijzigd, in opdr..

Open wagenloods

Dorpsstraat 23
Emmen
Inleiding Wagenloods, beeldbepalend gelegen op een boerenerf in de kern van Weerdinge, gebouwd ca. 1870. Omschrijving Open wagenloods, be..

Bakhuisje onder zadeldak

Dorpsstraat 23
Emmen
Inleiding Bakhuisje, onderdeel uitmakend van een beeldbepalend gelegen boerenerf in de kern van Weerdinge, gebouwd ca. 1870. Omschrijving ..

Hallenhuisboerderij met dubbele woning onder afgewolfd rieten dak

Dorpsstraat 21
Emmen
Inleiding Beeldbepalend in de kern van Weerdinge gelegen boerderij van rond 1860 met dubbel woonhuis. In 1956 is de dubbele woning verbeter..

Hallenhuisboerderij met dubbel woonhuis onder rieten dak

Dorpsstraat 29
Emmen
Inleiding Beeldbepalend in de kern van Weerdinge gelegen boerderij. Niet ver van een eveneens beeldbepalend ensemble van boerderijen. Boerd..

Kaart & Routeplanner