Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten schuur met aanbouwen onder rieten schilddak in Emmen

Boerderij

Dorpsstraat 29
7814PS Emmen
Drenthe

Bouwjaar: ca. 1870 1870 ca. 1870


Beschrijving van Houten schuur met aanbouwen onder rieten schilddak

Inleiding Schuur op een beeldbepalend in de kern van Weerdinge gelegen boerdererf. Gebouwd rond 1870. De bescherming betreft het hoofdvolume en de oorspronkelijke detaillering van de gevels. Omschrijving Houten schuur onder rieten schilddak met aanbouwen onder lessenaardaken. Houten wanden op gemetselde plint. Rieten vlechtwerk onder de dakrand. Waardering Schuur van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - vanwege de samenhang met de andere onderdelen vanhet complex - beeldbepalende ligging - vanwege de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510930
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten schuur met aanbouwen onder rieten schilddak in Emmen

Hallenhuisboerderij met dubbel woonhuis onder rieten dak

Dorpsstraat 29
Emmen
Inleiding Beeldbepalend in de kern van Weerdinge gelegen boerderij. Niet ver van een eveneens beeldbepalend ensemble van boerderijen. Boerd..

Hallenhuisboerderij met rieten kap

Dorpsstraat 23
Emmen
Inleiding Beeldbepalend in de kern van Weerdinge gelegen boerderij van ca. 1870. In 1975 is de zijgevel van de boerderij gewijzigd, in opdr..

Houten schuur onder rieten schilddak

Dorpsstraat 23
Emmen
Inleiding Schuur, beeldbepalend gelegen op een boerenerf in de kern van Weerdinge, gebouwd ca. 1870. Omschrijving Houten schuur onder rie..

Open wagenloods

Dorpsstraat 23
Emmen
Inleiding Wagenloods, beeldbepalend gelegen op een boerenerf in de kern van Weerdinge, gebouwd ca. 1870. Omschrijving Open wagenloods, be..

Bakhuisje onder zadeldak

Dorpsstraat 23
Emmen
Inleiding Bakhuisje, onderdeel uitmakend van een beeldbepalend gelegen boerenerf in de kern van Weerdinge, gebouwd ca. 1870. Omschrijving ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)