Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ronde waterput in Rekken

Overig

Hölterweg 1
7157AG Rekken (gemeente Berkelland)
Gelderland

Bouwjaar: 1836


Beschrijving van Ronde waterput

Omschrijving Ronde WATERPUT met inscriptie I.R./ I.C.P./ 1836 in de ring. De ring van Bentheimer zandsteen bestaat uit in vier delen. De vier delen van de waterput hebben aan de bovenzijde een verdikte rand. Waardering Ronde WATERPUT met inscriptie I.R./ I.C.P./ 1836 in de ring van Bentheimer zandsteen. - Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een waterput bestaande uit een ring van Bentheimer zandsteen met inscriptie. - Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging van de waterput, als onderdeel van het boerderijcomplex, op historische waardevolle locatie, buiten de bebouwde kom van Rekken in een historische gegroeid landschappelijke gebied. - Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van een boerderijcomplex in de Achterhoek representatief voor de ontwikkeling van het leven op het platteland in Nederland. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510927
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ronde waterput in Rekken

Boerderij Uenk

Hölterweg 1
Rekken (Gemeente Berkelland)
Omschrijving De in fasen ontstane BOERDERIJ UENK, behorende tot het boerderijcomplex Uenk, is in 1827 onstaan door een verbouwing van een ..

Schuur

Hölterweg 1
Rekken (Gemeente Berkelland)
Omschrijving Vrijstaande 19de-eeuwse SCHUUR behorende bij het boerderijcomplex Uenk, in 1870 in Duitsland opgekocht en ten oosten van het ..

Droogschuur

Hölterweg 1
Rekken (Gemeente Berkelland)
Omschrijving Vermoedelijk laat-19de-eeuwse droogschuur, in 1939 als 'eekschuur' (oorspronkelijk gebouwd als droogschuur voor eikenschors)..

Hoeve

Hölterweg 5
Rekken (Gemeente Berkelland)
Terzijde van de weg naar de Rekkense Inrichtingen mooi in het hout gelegen hoeve, 1873, in traditionele stijl gebouwd met oude roedenverdeli..

Toren van de Antoniuskerk

Lindevoort 20
Rekken (Gemeente Berkelland)
Toren van de Ned.Herv.Kerk. Eenvoudig bakstenen bouwwerk (XVII). In de klokkenstoelen 3 klokken waarvan een van een anonieme gieter, 14de ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ronde waterput in Rekken