Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Paardenstal in Abbekerk

Boerderij

Zuideinde 6
1657ED Abbekerk (gemeente Medemblik)
Noord Holland

Bouwjaar: 1840


Beschrijving van Paardenstal

Omschrijving PAARDENSTAL bestaande uit een begane grond en een kapverdieping en gebouwd op een rechthoekig noord-zuid georiƫnteerd grondplan. De paardenstal heeft een onbeschoten zadeldak, met kopse zijden op het noorden en het zuiden, bedekt is met zwarte en rode Hollandse pannen. De noklijn loopt evenwijdig aan de weg. De stal is opgetrokken in hout en baksteen. De kopse zuidzijde heeft op de begane grond een houten wanden met liggende weeg met daarin de toegang tot de paardenstal. De geveltop heeft een staande weeg, gladde windveren en een makelaar. De kopse noordzijde bestaat heeft muurwerk in rode baksteen met daarin twee vierruits schuifvensters. De geveltop heeft een staande weeg, gladde windveren en een makelaar. De oost- en westzijde zijn vernieuwd. Waardering 19de eeuwse paardenstal van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510873
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Paardenstal in Abbekerk

Woonhuis bij boerderijcomplex

Zuideinde 6
Abbekerk (Gemeente Medemblik)
Omschrijving Ten dele onderkelderd WOONHUIS, op vierkant grondplan en bestaande uit parterre en kapverdieping onder schilddak met zwarte F..

Stolpschuur

Zuideinde 6
Abbekerk (Gemeente Medemblik)
Omschrijving Mogelijk rond 1840 gebouwde STOLPSCHUUR, op rechthoekige plattegrond, met rietgedekt schilddak en rondomgaande pannenrand in ..

Voormalige dokterswoning

Dorpsstraat 62
Abbekerk (Gemeente Medemblik)
Inleiding Voormalige dokterswoning, hoofdonderdeel van het villacomplex, waarbij de parterre in oorsprong als praktijkruimte fungeerde en d..

Koetshuis

Dorpsstraat 62
Abbekerk (Gemeente Medemblik)
Omschrijving Bij het villacomplex van de voormalige dokterswoning behorend KOETSHUIS uit 1875 in eclectische trant op rechthoekig oost-wes..

IJzeren toegangshek

Dorpsstraat 62
Abbekerk (Gemeente Medemblik)
Omschrijving Uit 1875 daterende pijlers van het IJzeren TOEGANGSHEK bij het villacomplex van de voormalige dokterswoning. Waardering La..

Kaart & Routeplanner

Route naar Paardenstal in Abbekerk