Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Berencamp, Tuinvaas in Nijkerk

Tuin Park Landgoed

Hemmelerweg 1
3861RC Nijkerk
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van De Berencamp, Tuinvaas

Onderdeel 4 Omschrijving In de tuinaanleg een natuurstenen TUINVAAS, oorspronkelijk deel uitmakend van een stel (opslag in schuur) en afkomstig van Salentein. De gedecoreerde achttiende-eeuwse vaas, staande op een consolevormige sokkel, is versierd met cartouches en een gezicht en wordt bekroond door een deksel met fruit en bloemen. Waardering De TUINVAAS is van algemeen belang: - wegens de ouderdom; - wegens de ornamentele waarde; - als karakteristiek en decoratief onderdeel van de historische buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510836
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Berencamp, Tuinvaas in Nijkerk

Gaaf bewaard overblijfsel van het spieker 'De Berencamp'

Hemmelerweg 1
Nijkerk
Gaaf bewaard overblijfsel van het spieker "De Berencamp". Gelders leen sinds 1668 en in een bosrijke omgeving romantisch gelegen. Het rechth..

De Berencamp, Hoofdgebouw

Hemmelerweg 1
Nijkerk
Onderdeel 1 Omschrijving Bakstenen HOOFDGEBOUW De Berencamp bestaande uit een vijftiende-eeuws rechthoekig deel (zuid) van twee bouwlagen ..

De Berencamp, tuin en park

Hemmelerweg 1
Nijkerk
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De kern van de buitenplaats wordt gevormd door de rechthoekige huisplaats, die o..

De Berencamp, Veeschuur

Hemmelerweg 1
Nijkerk
Onderdeel 3 Omschrijving Ten noorden van het huis een laat negentiende-eeuwse bakstenen VEESCHUUR van één bouwlaag onder een met rode ou..

De Berencamp, Rij gietijzeren paaltjes

Hemmelerweg 1
Nijkerk
Onderdeel 5 Omschrijving GIETIJZEREN PAALTJES. Ter afsluiting van de weide aan de oostzijde van het huis een rij van twaalf negentiende-ee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)