Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gemeentehuis, toegangshek in Winsum

Overig

Hoofdstraat W 70
9951AC Winsum
Groningen

Bouwjaar: 1911-1912


Beschrijving van Gemeentehuis, toegangshek

Omschrijving Het bij de woning behorende TOEGANGSHEK (1911) is gelegen op een gemetselde dam met sierankers in de wanden en een betonnen wegdek. Het hek bestaat uit twee in bruine baksteen opgetrokken pijlers met natuurstenen banden en stenen afdekplaat. Ertussen zijn twee beweegbare hekken geplaatst met smeedijzeren regels en spijlen met gietijzeren punten. Waardering Toegangshek bij de voormalige notariswoning van algemeen belang - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de notariswoning - vanwege de hoge mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510811
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gemeentehuis, toegangshek in Winsum

Gemeentehuis

Hoofdstraat W 70
Winsum
Winsum, Hoofdstraat Winsum 70 Objectomschrijving 9951AC70 Omschrijving De twee bouwlagen hoge voormalige KANTOORWONING is opgetrokken i..

Blokvormig wit gepleisterd landhuis met flauw hellend dak

Schilligehamsterweg 1A
Winsum
Midden 19e eeuws blokvormig wit gepleisterd landhuis met flauw hellend dak. Vensters omlijst en bekroond met stucornament. Langs voor- en zi..

Notariswoning Voorm. notariswoning

Hoofdstraat W 72
Winsum
Inleiding Voormalige KANTOORWONING in 1933 ontworpen door architect A.R. Wittop Koning in opdracht van notaris jhr. mr. S.M.S. de Ranitz. H..

Woning van het Hogelandse type

Bellingeweer 10
Winsum
WONING van het Hogelandse type onder zadeldak met wolfeinden. Forse gootlijsten; omlijste ingang ter weerszijden waarvan drie en twee zesrui..

Voorhuis van boerderij van het Hogelandse type

Bellingeweer 23
Winsum
VOORHUIS VAN BOERDERIJ van het Hogelandse type onder dwars zadeldak met wolfeinden. Halfrond gesloten omlijsting van de ingang.

Kaart & Routeplanner

Route naar Gemeentehuis, toegangshek in Winsum

Foto's (1)