Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ernstheem, stookhut in Winsum

Boerderij

Eenrumerweg 51
9951TX Winsum
Groningen

Bouwjaar: 1903-1904


Beschrijving van Ernstheem, stookhut

Omschrijving STOOKHUT uit 1903, opgetrokken in een rode baksteen, waarschijnlijk onder een zadeldak met topschoorsteen (niet zichtbaar vanwege klimopbegroeiing). Het gebouwtje heeft aan de zuidoostzijde een houten deur, aan de zuidwestzijde twee gietijzeren roosvensters, en aan de noordoostzijde (voorzover zichtbaar) één roosvenster. Waardering Stookhut van algemeen belang - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510805
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ernstheem, stookhut in Winsum

Ernstheem

Eenrumerweg 51
Winsum
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ bestaande uit een voorhuis met hals en hoofdschuur, en een aangebouwde bijschuur. Het deels onderkelderde V..

Ernstheem

Eenrumerweg 52
Winsum
Ernstheem. Grote BOERDERIJ op dubbel omgracht terrein met hoog hout begroeid. Het voorhuis is zes vensters diep en drie breed, onderkelderd ..

Linum

Mensingeweersterweg 9
Eenrum (Gemeente De Marne)
Inleiding WOONHUIS met aangebouwde SCHUUR, genaamd Linum, gebouwd als directeurswoning behorende bij de vlasfabriek die iets verderop geleg..

Hervormde begraafplaats, hek

Kerkhofslaan 2
Eenrum (Gemeente De Marne)
Inleiding BEGRAAFPLAATSHEK op de Nederlands Hervormde begraafplaats die binnen de uitbreiding van het beschermde dorpsgezicht valt. De begr..

Woonhuis met aangebouwde schuur

Hereweg 8
Eenrum (Gemeente De Marne)
Inleiding WOONHUIS met aangebouwde schuur aan kop van de Hereweg, dat in 1888 is gebouwd door aannemer Chr. van der Veen in een sobere amba..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ernstheem, stookhut in Winsum