Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning begraafplaats in Deventer

Woonhuis

Diepenveenseweg 78
7413AS Deventer
Overijssel

Bouwjaar: 1894


Beschrijving van Dienstwoning begraafplaats

Omschrijving Dienstwoning van één bouwlaag in baksteen opgetrokken vanaf een L-vormige plattegrond, onder met bouletpannen gedekte zadeldaken. Geaccentueerde aanzet- en sluitstenen. Gedecoreerde nissen met stucwerk. Geveltoppen met decoratief metselwerk. De opzienerswoning is in 1894 opgetrokken, vanaf dat jaar bevond zich de ingang tussen deze en de eerdere opzienerswoning in. Het toegangshek stamt ook uit deze tijd. Waardering Dienstwoning van architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - vanwege de kwaliteit van het ontwerp - vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de andere onderdelen van het complex - vanwege de gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510733
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning begraafplaats in Deventer

Aula en dienstwoning begraafplaats

Diepenveenseweg 80
Deventer
Omschrijving Aula en opzienerswoning in baksteen opgetrokken over één bouwlaag vanaf een T-vormige plattegrond onder met bouletpannen ged..

Oude begraafplaats

Diepenveenseweg 80
Deventer
Omschrijving Begraafplaats, door middel van een middenpad vanaf het toegangshek ingedeeld in twee helften. De aanleg van het oudste deel va..

Watertoren en ketelhuis

Stationsplein 11
Deventer
Omschrijving WATERTOREN opgetrokken in baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond over drie bouwlagen onder een aan de onderkant uitzwenke..

Goederenloods met fietsenstalling

Stationsplein 3
Deventer
Omschrijving RIJWIELBERGING en GOEDERENLOODS in baksteen opgetrokken vanaf een langwerpige plattegrond over één bouwlaag met mezzanino on..

Station Deventer

Stationsplein 4
Deventer
Omschrijving STATIONSGEBOUW in baksteen opgetrokken vanaf een U-vormige plattegrond over twee bouwlagen onder zadeldaken gedekt met Holland..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dienstwoning begraafplaats in Deventer

Foto's (2)