Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning school in Deventer

Woonhuis

Brinkgreverweg 67
7413AB Deventer
Overijssel

Bouwjaar: 1914-1915
Architect: M. van Harte


Beschrijving van Dienstwoning school

Omschrijving CONCIËRGEWONING opgetrokken in baksteen vanaf een vierkante plattegrond over één bouwlaag onder een met Hollandse pannen gedekt tentdak. In de voorgevel (Z) rechts een risaliet onder steekkap. Op de begane grond twee schuifvensters, in de top met beschot een draaivenster met bovenlicht. De entree, links van het risaliet, is gewijzigd. In de linkergevel een dakkapel onder plat dak met venster. Waardering Woning van stedebouwkundig belang vanwege: - de functionele en ruimtelijke relatie met de school - de beeldbepalende ligging (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510729
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning school in Deventer

Rijks Koloniale Landbouwschool

Brinkgreverweg 69
Deventer
Omschrijving SCHOOL opgetrokken in baksteen vanaf een L-vormige plattegrond over twee bouwlagen onder met Hollandse pannen gedekte wolfdake..

Indisch landbouwmuseum

Brinkgreverweg 184
Deventer
Omschrijving Het Indisch landbouwmuseum bestaat uit twee delen. Beide zijn opgetrokken in baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond over ..

Johannes Vianneykerk

Rielerweg 73
Deventer
Inleiding Rooms katholieke KERK, opgedragen aan Johannes Vianney (Pastoor van Ars), gebouwd in ca. 1930 naar ontwerp van M. Roebbers. De ke..

Handelsschool

Ceintuurbaan 8
Deventer
Inleiding In het begin van deze eeuw werd ten oosten van de stad het traject van de Ceintuurbaan uitgezet als de toekomstige ontsluiting va..

Perrongebouwen en kap

Stationsplein 3
Deventer
Omschrijving EILANDPERRON met overkapping en bebouwing. De overkapping bestaat uit een dubbele rij T-spanten, aan de oostkant uitlopend in ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)