Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Arbeiderswoningen in Deventer

Woonhuis

Raamstraat 61
7411CT Deventer
Overijssel

Bouwjaar: 1883


Beschrijving van Arbeiderswoningen

Omschrijving Arbeiderswoningen opgetrokken in baksteen deels over één, deels over twee bouwlagen onder met Hollandse pannen gedekte schilddaken. Waardering Arbeiderswoningen van cultuurhistorisch en stedebouwkundig belang: - als een van de oudste voorbeelden van volkswoningbouw op particulier initiatief - als onderdeel van een fabrieksstraat, die in woningen moet voorzien voor de arbeidende klasse dicht bij de fabriek - vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met andere bebouwing op industrieterrein Raambuurt (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510726
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Arbeiderswoningen in Deventer

Pakhuis, later gebruikt als fabriek, opgetrokken in baksteen vanaf een gerende, bijna driehoekige plattegrond over vier bouwlagen onder een afgeknot z ..

Raamstraat 59
Deventer
Omschrijving PAKHUIS, later gebruikt als fabriek, opgetrokken in baksteen vanaf een gerende, bijna driehoekige plattegrond over vier bouwla..

Inkt- en lakfabriek

Bergsingel 15
Deventer
Inleiding FABRIEKSGEBOUW in 1889 als inkt- en lakfabriek gerealiseerd naar ontwerp van G. Te Riele. Het pand is in Neo-Renaissance stijl ge..

Fabrieksgebouw met zaadpakhuis

Bergpoortstraat 19
Deventer
Omschrijving Fabrieksgebouw met zaadpakhuis en schoorsteen. De voorbouw is opgetrokken in baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond over ..

Arbeiderswoningen

Bergpoortstraat 6
Deventer
Omschrijving Arbeiderswoningen opgetrokken in baksteen deels over één, deels over twee bouwlagen onder met Hollandse pannen gedekte schil..

Silogebouw en fabriek

Bergpoortstraat 23
Deventer
Omschrijving SILOGEBOUW en fabriek. Het silogebouw is opgetrokken in baksteen vanaf een vierkante plattegrond onder een zadeldak. De dispos..

Kaart & Routeplanner

Route naar Arbeiderswoningen in Deventer

Foto's (1)