Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pakhuis, later gebruikt als fabriek, opgetrokken in baksteen vanaf een gerende, bijna driehoekige plattegrond over vier bouwlagen onder een afgeknot zadeldak in Deventer

Gebouw

Raamstraat 59
7411CT Deventer
Overijssel

Bouwjaar: 1907


Beschrijving van Pakhuis, later gebruikt als fabriek, opgetrokken in baksteen vanaf een gerende, bijna driehoekige plattegrond over vier bouwlagen onder een afgeknot zadeldak

Omschrijving PAKHUIS, later gebruikt als fabriek, opgetrokken in baksteen vanaf een gerende, bijna driehoekige plattegrond over vier bouwlagen onder een afgeknot zadeldak. Het gebouw heeft op alle vensterassen op alle bouwlagen en in de geveltoppen getoogde zesruits vensters onder strekken. Op de verdiepingscheidingen schotelankers. De straatgevel (Z) telt vijf vensterassen. De oostelijke zijgevel heeft ramen op de derde en vierde verdieping. De westelijke zijgevel is verdeeld in zeven traveeën met elk twee vensterassen. In twee traveeën bevinden zich boven elkaar op de verdiepingen laaddeuren, waarboven zich destijds hijskappen hebben bevonden. Op de begane grond bevindt zich een reeks getoogde poortopeningen. Aan dezelfde zijde bevindt zich een gemetseld laadperron, aan de voorzijde voorzien van een karakteristiek smal gemetseld trapje. Waardering Pakhuis van cultuur-, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang - vanwege de beeldbepalende ligging - vanwege functionele en ruimtelijke relatie met de andere gebouwen aan de fabrieksstraat - vanwege de gaafheid - vanwege de oorspronkelijke functie (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510722
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pakhuis, later gebruikt als fabriek, opgetrokken in baksteen vanaf een gerende, bijna driehoekige plattegrond over vier bouwlagen onder een afgeknot zadeldak in Deventer

Arbeiderswoningen

Raamstraat 61
Deventer
Omschrijving Arbeiderswoningen opgetrokken in baksteen deels over één, deels over twee bouwlagen onder met Hollandse pannen gedekte schil..

Arbeiderswoningen

Bergpoortstraat 6
Deventer
Omschrijving Arbeiderswoningen opgetrokken in baksteen deels over één, deels over twee bouwlagen onder met Hollandse pannen gedekte schil..

Inkt- en lakfabriek

Bergsingel 15
Deventer
Inleiding FABRIEKSGEBOUW in 1889 als inkt- en lakfabriek gerealiseerd naar ontwerp van G. Te Riele. Het pand is in Neo-Renaissance stijl ge..

Fabrieksgebouw met zaadpakhuis

Bergpoortstraat 19
Deventer
Omschrijving Fabrieksgebouw met zaadpakhuis en schoorsteen. De voorbouw is opgetrokken in baksteen vanaf een rechthoekige plattegrond over ..

Silogebouw en fabriek

Bergpoortstraat 23
Deventer
Omschrijving SILOGEBOUW en fabriek. Het silogebouw is opgetrokken in baksteen vanaf een vierkante plattegrond onder een zadeldak. De dispos..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pakhuis, later gebruikt als fabriek, opgetrokken in baksteen vanaf een gerende, bijna driehoekige plattegrond over vier bouwlagen onder een afgeknot zadeldak in Deventer

Foto's (1)