Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Marlot: brug ten oosten van het huis Marlot gelegen in 's Gravenhage

Tuin Park Landgoed

Leidsestraatweg 77
2594BB 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 1920 1920 1920


Beschrijving van Marlot: brug ten oosten van het huis Marlot gelegen

BRUG. Ten oosten van het huis Marlot gelegen brug uit ca. 1920, bestaande uit twee, wat hoekig uitzwenkende rood bakstenen keermuren voorzien van een betonnen rand waarop een aantal gietijzeren balusters staan. De balusters worden onderling verbonden door twee regels die aan de uiteinden met knoppen worden afgesloten. Waardering BRUG behorende tot de historische buitenplaats Marlot, van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik en doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510698
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Marlot: brug ten oosten van het huis Marlot gelegen in 's Gravenhage

Marlot: hoofdgebouw

Leidsestraatweg 77
's Gravenhage
HOOFDGEBOUW (Huis Marlot). Het huidige huis Marlot ontstond waarschijnlijk aan het einde van de 17de eeuw uit de hofstede 'de Blaauwe Camer'..

Marlot: parkaanleg

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. In structuur en deels in detail gaaf bewaarde historische parkaanleg uit de late 17de eeuw waarin een land..

Marlot: fruitmuur (retranchementenmuur)

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
FRUITMUUR. Laat 17de-eeuwse retranchementenmuur opgetrokken uit oranje-rode bakstenen. De muur staat aan de noordzijde van de buitenplaats, ..

Marlot: fruitmuur

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
FRUITMUUR. 18de-eeuwse rood bakstenen fruitmuur, voorzien van steunberen van jongere datum en een toegangspoort. De muur loopt langs noordoo..

Marlot: twee tuinmuren met entree

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
TWEE TUINMUREN MET ENTREE Aan de noordzijde van de buitenplaats gelegen 19de-eeuwse, rood bakstenen tuinmuur voorzien van steunberen. De muu..

Kaart & Routeplanner

Route naar Marlot: brug ten oosten van het huis Marlot gelegen in 's Gravenhage

Foto's (1)