Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Marlot: fruitmuur in 's Gravenhage

Tuin Park Landgoed

Leidsestraatweg 75
2594BB 's Gravenhage
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Marlot: fruitmuur

FRUITMUUR. 18de-eeuwse rood bakstenen fruitmuur, voorzien van steunberen van jongere datum en een toegangspoort. De muur loopt langs noordoostzijde van de tennisbanen die hier gelegen zijn. Tot ca. 1927 lagen hier de moestuinen. De muur sluit aan op een andere fruitmuur (zie onderdeel 3). Waardering FRUITMUUR behorende tot de historische buitenplaats Marlot, van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het materiaalgebruik en doelmatige vormgeving; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510695
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Marlot: fruitmuur in 's Gravenhage

Marlot: parkaanleg

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. In structuur en deels in detail gaaf bewaarde historische parkaanleg uit de late 17de eeuw waarin een land..

Marlot: fruitmuur (retranchementenmuur)

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
FRUITMUUR. Laat 17de-eeuwse retranchementenmuur opgetrokken uit oranje-rode bakstenen. De muur staat aan de noordzijde van de buitenplaats, ..

Marlot: twee tuinmuren met entree

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
TWEE TUINMUREN MET ENTREE Aan de noordzijde van de buitenplaats gelegen 19de-eeuwse, rood bakstenen tuinmuur voorzien van steunberen. De muu..

Marlot: brug met toegangshek

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
BRUG MET TOEGANGSHEK. In de stijl van de Haagse School gebouwde rondboogbrug met toegangshek uit ca. 1921, waarvoor het ontwerp door de Geme..

Marlot: tennishal

Leidsestraatweg 75
's Gravenhage
TENNISHAL. Door architect Co Brandes in 1927 ontworpen en kort daarna gebouwde tennishal in de Haagse Schoolstijl. De tennishal werd gebouwd..

Kaart & Routeplanner

Route naar Marlot: fruitmuur in 's Gravenhage