Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rentenierswoning, koetshuis in Bedum

Kasteel Buitenplaats

Boterdiep Wz 38
9781EK Bedum
Groningen

Bouwjaar: 1917
Architect: W.D. Meijer en J. Tilbusscher Meijer WD 1917 W.D. Meijer en J. Tilbusscher


Beschrijving van Rentenierswoning, koetshuis

Omschrijving KOETSHUIS op rechthoekige plattegrond, gedekt door een plat dak met kleine aanbouw aan de achterzijde. De gevels zijn opgemetseld van rode baksteen en hebben een trasraam van gesinterde donkerpaarse steen. Bakgoot op houten klossen. De vensters zijn horizontale zesruits segmentboogvensters met ijzeren kozijnen en roeden. In de oostgevel, voorgevel, een dubbele opgeklampte schuurdeur beƫindigd door een rollaag, een opgeklampte deur beƫindigd door een rollaag en een segmentboogvenster. In de zuid- en noordgevel twee segmentboogvensters. In de westgevel twee segmentboogvensters en een kleine aanbouw, gedekt door een lessenaarsdak van golfplaten, met twee segmentboogvensters. Waardering Koetshuis van algemeen belang - vanwege de hoge mate van gaafheid van het exterieur - vanwege de functionele relatie met het andere onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 510673
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rentenierswoning, koetshuis in Bedum

Rentenierswoning

Boterdiep Wz 38
Bedum
Omschrijving Deels onderkelderd WOONHUIS, opgemetseld van rode baksteen en gedekt door een samengesteld wolfdak van geglazuurde oranje verb..

Herenhuis met aangebouwde schuur

Boterdiep Wz 35
Bedum
Inleiding HERENHUIS met aangebouwde SCHUUR gebouwd in de jaren 1879-1880 in eclectische stijl. Vermoedelijk is het pand gebouwd voor een di..

Notariswoning Voorm. notariswoning met aangebouwd achterhuis en garage

Boterdiep Wz 32
Bedum
Inleiding Voormalige KANTOORWONING met aangebouwd ACHTERHUIS en GARAGE, ontworpen in 1935 door architect A. Wiersema uit Bedum in opdracht ..

Gereformeerde kerk (Noorderkerk of Goede Herderkerk)

Schultingastraat 1
Bedum
Inleiding GEREFORMEERDE KERK, Goede Herderkerk of Noorderkerk genaamd, gebouwd in de jaren 1937-1938 in een stijl die zowel kenmerken van d..

Pompgebouw in Amsterdamse Schoolstijl

Emmalaan 15
Bedum
Inleiding POMPGEBOUW in 1936 gebouwd als onderdeel van een rioleringsplan, dat het gebied aan de westzijde van Bedum behelsde. Het pand dat..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rentenierswoning, koetshuis in Bedum